Se caută manager pentru cea mai mare maternitate din Moldova. Economiştii, bineveniţi

luni, 23 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Se caută manager pentru cea mai mare maternitate din Moldova. Economiştii, bineveniţi

Consiliul de Administraţie al Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi scoate la concurs funcţia de manager pentru următorii ani. 

Anunţul a fost publicat pe 20 mai, astfel că, în următoarea lună, potenţialii candidaţi vor avea posibilitatea de a vizita spitalul sau de a solicita documente relevante, necesare pentru a întocmi un plan de management. Dosarele de concurs se pot depune până pe 21 iunie 2022, urmând să fie verificate până pe 23 iunie.

Pe 28 iunie vor fi publicate proiectele de management ale eventualilor candidaţi care au fost admişi, iar pe 4 iulie acestea vor fi susţinute în faţa comisiei de concurs.

Eventualele contestaţii vor putea fi depuse pe 6 iulie, iar pe 8 iulie, la ora 15.00, vor fi afişate rezultatele finale ale concursului.

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, ori să fie absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii.

Totodată, se mai solicită 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitate de lungă durată, conform legii, iar candidaţi trebuie să fie apţi din punct de vedere medical: fizic şi neuropsihic şi să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare.

Candidaţii pot vizita maternitatea ieşeană pe 31 mai 2022, la ora 11.00, împreună cu directorul medical pentru a se informa despre problemele existente. În ultimii ani, Maternitatea „Cuza Vodă”, cea mai mare din Moldova, a fost condusă de economistul Robert Dâncă, fost preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, postul fiind ocupat tot prin concurs.

Comentarii