Se deschid ofertele pentru modernizarea şoselei Bucium

vineri, 20 mai 2022, 20:51
1 MIN
 Se deschid ofertele pentru modernizarea şoselei Bucium

Primăria va deschide luni ofertele pentru modernizarea uneia dintre cele mai importante artere de circulaţie din oraş: şoseaua Bucium.

Valoarea contractului ajunge la peste 19 milioane lei, fără TVA, iar banii sunt asiguraţi, în primă instanţă, de la bugetul local, dar, cel mai probabil, fondurile vor fi decontate prin Programul Naţional de Investiţii (PNI).

Până ieri nu fuseseră înregistrate contestaţii la procedură, în timp ce municipalitatea a oferit mai multe clarificări la solicitarea unora dintre potenţialii ofertanţi. În total, au fost circa 60 de răspunsuri publicate de Primărie în sistemul naţional de achiziţii publice.

Şos. Bucium va fi modernizată pe o porţiune de 3,4 km, respectiv pe tronsonul cuprins între intersecţia cu bld. Poitiers şi intersecţia cu stradela Păun.

Proiectul cuprinde şi amenajarea de piste de biciclete (ori la marginea carosabilului, ori pe trotuar, după zona spaţiului verde) şi reabilitarea podului Bucium, care asigură continuitatea şoselei peste cursul de apă Vămăşoaia, podul având o lungime de 19 metri şi o lăţime de 20 metri.

Comentarii