Se trezeşte Politehnica? Model de cantonament luat de la echipa campioană, Farul

Politehnica Iaşi reia astăzi antrenamentele după vacanţa de iarnă.

joi, 04 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Se trezeşte Politehnica? Model de cantonament luat de la echipa campioană, Farul

După cum v-am informat, la capitolul noutăţi antrenorul Leo Grozavu aşteaptă doi jucători: atacantul italian Martin Boakye (29 ani în februarie; ultima echipă – FC OKMK Olmaliq, locul IV în Uzbekistan 1) şi stoperul Alexandru Core (23 ani, venit de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, locul VI în Liga II). Rămâne de văzut dacă Boakye va ajunge la timp, dar şi ce mutări de ultimă oră vor mai apărea.

În ceea ce priveşte plecările, şefii clubului sunt siguri că Gabriel Vaşvari îşi va găsi echipă. Mijlocaşul care nu mai era pe lista A are oferte de la SCM Zalău, liderul seriei X în Liga a III-a, şi Ceahlăul Piatra Neamţ – locul IX în Liga a II-a. În vizorul nemţenilor este şi Răzvan Tincu, care nu mai intră în vederile Iaşului.

Nedorit de antrenor, Risto Jankov nu vrea să se cramponeze de contract şi e dispus să plece cu banii la zi, portarul nord-macedonean intrând la sufletul ultraşilor şi după ce a rugat să i se facă rost de un tricou etalat de membrii Peluzei Nord.

Un alt fotbalist pus pe lista neagră care şi-ar putea găsi echipă este atacantul Jakub Vojtus, în timp ce discuţiile pentru ruperile înţelegerilor cu Claudiu Belu-Iordache, Cătălin Itu şi Andrei Ciobanu sunt mai complicate. Belu nu are oferte, Itu nu vrea să se ducă la Liga a II-a, iar Ciobanu este în proprietatea Rapid Bucureşti.

În ceea ce priveşte stabilirea programului echipei ieşene, sunt ceva semne că lucrurile alunecă spre normalitate. După ce în 2023 a risipit o mulţime de bani pentru a satisface mofturile antrenorilor, care au cerut patru cantonamente după promovare ori deplasări de trei zile pentru un singur meci, Poli s-a aliniat unui curent important existent în Liga I şi va face pregătirea de iarnă în ţară. Aşa vor face şi campioana României, Farul Constanţa, precum şi echipe precum FC U 1948 Craiova, UTA, FC Botoşani şi Oţelul Galaţi (Dorinel Munteanu îşi duce trupa, la fel ca în vară, la Vatra Dornei).

Faţă de Farul sau Craiova lui Mititelu, care vor sta la bazele proprii, Poli nu va înnopta la stadionul din Copou, ci la un hotel cunoscut din zona Copou. Cantonamentul ieşenilor va avea startul sâmbătă şi va dura o săptămână.

Conform spuselor şefilor grupării ieşene, care are datorii de 1,5 milioane euro, se va face astfel o economie de circa 50.000 de euro. Primul meci oficial al anului pentru Politehnica va avea loc pe 19 ianuarie, la Sfântu Gheorghe, în compania echipei locale Sepsi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii