Şedinţă cu scântei, la fapt de seară, la USR Iaşi. Timofciuc rămâne, momentan, în partid

vineri, 03 noiembrie 2023, 20:03
3 MIN
 Şedinţă cu scântei, la fapt de seară, la USR Iaşi. Timofciuc rămâne, momentan, în partid

USR Iaşi a amânat o decizie în cazul propunerii de excludere din partid a fostului lider de grup din Consiliul Local, Răzvan Timofciuc.

Biroul județean de conducere a decis să-i acorde un termen (8 noiembrie, ora 10.00) pentru ca acesta să formuleze "o întâmpinare în scris, în virtutea respectării dreptului la apărare".

"USR Iași nu tolerează niciun act de indisciplină și nicio abatere de la statutul partidului. Fiecare membru este responsabil de acțiunile și declarațiile sale și trebuie să-și asume consecințele acestora", ne-a declarat şeful filialei, Ştefan Tanasă.

El a adăugat că dezbaterea și diversitatea de opinii sunt esențiale într-o societate democratică, iar "membrii partidului au libertatea de a-și exprima punctele de vedere personale". De precizat că Răzvan Timofciuc nu a participat la şedinţă, nefiind invitat.

"În acest sens, pentru a se evita orice derapaj de la îndatoririle asumate odată cu aderarea la principiile și valorile USR, misiunea fiecărui membru al partidului este aceea de a comunica cu responsabilitate astfel încât să nu prejudicieze, prin luări de poziție publice, interesele legitime ale USR și ale membrilor săi, astfel cum prevede expres statutul USR", a mai spus şeful USR.

Amintim că, zilele trecute, Răzvan Timofciuc a criticat dur conducerea USR Iaşi şi a cerut demisia şefilor.

Timofciuc a acuzat "haos" în organizație şi a reproşat faptul că a fost "de facto" exclus din politica USR Iaşi pentru alegerile de anul viitor, drept pentru care şi-a şi dat demisia din poziția de lider de grup al consilierilor locali ai USR.

"În plină degringoladă cauzată de modul discreționar, abuziv și falimentar prin care câțiva băieței rupți de realitate conduc USR Iasi, cu demisii peste demisii și dezamăgirea electoratului care și-a pus încrederea în noi, Biroul Judetean are principala grija excluderea mea din partid.

Nu s-a convocat niciodată Biroul Judetean să mă întrebe <tu de ce ai nevoie, Timofciuc, sa ne reprezinți mai bine?> sau <cum putem, Timofciuc, sa susținem cele 36 proiecte de Consiliu Local pe care le-ai depus de la începutul mandatului?> Se convoacă acum, când e rost de epurare.

După ce au făcut pliante cu realizările mele din CL (săli de sport, fonduri pentru reabilitarea pasajului Frumoasa, proiecte de transparență, mărirea burselor școlare etc.) și le-au împărțit prin oraş să se laude cu rezultatele USR, acum sunt bun de exclus", a comentat Timofciuc decizia biroului politic al USR Iaşi.

În ultima săptămână, USR a pierdut trei consilieri (două demisii şi o eliberare din funcție) şi are acum 6 reprezentanți în CL. USR a demarat procedurile pentru înlocuirea celor trei consilieri cu supleanți.

"USR Iași continuă să reprezinte, cu fermitate și profesionalism, interesele ieșenilor și își asumă angajamentul luat în fața acestora de a le oferi reprezentare și soluții la problemele cu care se confruntă zilnic. Rămânem dedicați comunității și suntem obligați să tratăm cu maximă responsabilitate și hotărâre, în acord cu prevederile exprese ale statutului USR, situațiile care aduc și mai multă nesiguranță în rândul ieșenilor. Scopul nostru este să construim o societate mai justă, transparentă și democratică, iar acest obiectiv nu poate fi atins decât printr-o conduită responsabilă a membrilor noștri", a mai spus Ştefan Tanasă.

Comentarii