Thierry Neuville, pe primul loc în Raliul Belgiei la finalul zilei de vineri

vineri, 19 august 2022, 22:35
1 MIN
 Thierry Neuville, pe primul loc în Raliul Belgiei la finalul zilei de vineri

Belgianul Thierry Neuville (Hyundai) este pe primul loc în Raliul Belgiei, a noua din cele 13 etape ale Campionatului Mondial de raliuri (WRC), la finalul zilei de vineri, marcată de abandonul liderului campionatului, finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota), informează AFP.

După opt din cele 20 de probe speciale din programul competiţiei, Neuville este urmat la 2 secunde de coechipierul său estonian Ott Tanak şi la 13 secunde de britanicul Elfyn Evans (Toyota).

Aceşti trei piloţi au profitat de abandonul tânărului Rovanpera (21 de ani), în cursul celei de-a doua probe speciale. Bolidul Toyota pilotat de Rovanpera s-a rostogolit de trei ori după o curbă prost negociată şi nu a mai putut fi readus pe traseu, fiind grav avariat.

Kalle Rovanpera şi copilotul său, Jonne Halttunen, au coborât rapid din maşină, prin parbriz, făcând semn cu mâna că totul este în regulă. Finlandezul reuşise cel mai bun timp în prima probă specială a zilei, înainte de a comite prima sa mare greşeală din acest sezon.

Forţat să se retragă, Rovanpera nu a indicat dacă va reveni în cursă în WRC 2, pentru a marca puncte în cadrul Power Stage-ului de duminică. Finlandezul are un avans confortabil, de 94, respectiv 95 de puncte, faţă de principalii săi urmăritori în clasamentul general, Ott Tanak şi Thierry Neuville.

 

Comentarii