Trece sau nu prin vot azi blocul de lângă OMV Bucium? Comisia de urbanism a respins proiectul, decizia o va lua plenul CL

marți, 31 octombrie 2023, 02:50
1 MIN
 Trece sau nu prin vot azi blocul de lângă OMV Bucium? Comisia de urbanism a respins proiectul, decizia o va lua plenul CL

Proiectul unui nou bloc în Bucium, în apropiere de intersecţia cu Poitiers şi Trei Fântâni, va fi discutat astăzi în plenul Consiliului Local (CL). Anterior, proiectul a fost discutat în Comisia de urbanism, iar forul a emis un aviz nefavorabil.

La nivelul acestei comisii de specialitate, a fost înregistrat un singur vot „pentru”, unul „împotrivă” şi 5 abţineri. Decizia finală va aparţine consilerilor locali. În context, amintim că firma Agroindustriala Bucium vrea să modifice un plan urbanistic aprobat în 2020 astfel încât imobilul (cu 6 etaje) să găzduiască în special locuinţe, şi nu birouri.

În ciuda problemelor de trafic din Bucium şi lipsa de soluţii a Primăriei în acest sens, arhitectul şef al oraşului, Alexandru Mustiaţă, a declarat ieri, în cadrul Comisiei că investiţia este oportună. Municipalitatea are semnate contracte pentru modernizarea şos. Bucium şi a pasajului Socola, dar nu are în derulare vreun proiect care să fie o alternativă de trafic.

La Comisia de urbanism s-au abţinut şi liberalii (cu o singură excepţie), ceea ce creează premisele respingerii planului urbanistic în şedinţa CL, dar rămâne de văzut care va fi votul final. 

Comentarii