Un bolnav de COVID internat la Terapie Intensivă s-a sinucis la Spitalul de Neurochirurgie

luni, 21 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Un bolnav de COVID internat la Terapie Intensivă s-a sinucis la Spitalul de Neurochirurgie

Un bărbat de aproximativ 55 de ani a murit în cursul zilei de sâmbătă după ce s-a aruncat în gol de la geamul salonului de la etajul şase, unde era internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 

Acesta era internat de mai bine de şapte zile la unitatea medicală, la Terapie Intensivă, după ce în organismul său a fost depistată infecţia cu COVID-19, iar reprezentanţii unităţii medicale spun că ar fi avut şi mai multe antecedente psihiatrice.

Iniţial, acesta fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dar starea sa s-a degradat puternic, fiind recent diagnosticat şi cu diabet zaharat, iar pentru că era plin Compartimentul de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase, bărbatul a fost transferat la Neurochirurgie, care este spital-suport COVID-19, având 16 paturi rezervate exclusiv acestor pacienţi. Starea bărbatului în aceste şapte zile a fost staţionară, dar în continuare foarte gravă, el primind oxigen cu o mască specială, fără a fi intubat oro-traheal.

„Este vorba de un pacient diagnosticat cu COVID-19 şi recent cu diabet zaharat, internat la noi la Terapie Intensivă. Nu toţi pacienţii cu insuficienţă respiratorie necesită intubare, el a fost oxigenat pe mască. Dar trebuie să ţinem cont de faptul că este un pacient cu multiple antecedente psihiatrice, cu multiple prezentări la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi. Starea lui era în continuare gravă”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie. 

Comentarii