UPDATE: Bărbatul din Suceava cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului a decedat

marți, 06 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 UPDATE: Bărbatul din Suceava cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului a decedat

UPDATE: Bărbatul de 61 de ani din oraşul Suceava adus pentru tratament la Iaşi a murit ieri seară din cauza traumatismelor multiple. El a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului în urma exploziei care a avut loc în locuinţa sa.

 

TEXT INITIAL: Una dintre victimele exploziei din Suceava a fost transferată în cursul zilei de luni la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 61 de ani care a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corporală. Deşi iniţial s-a luat în considerare transferul cu elicopterul SMURD, din cauza condiţiilor meteo transferul s-a făcut cu o ambulanţă. 

„Este o arsură produsă prin explozie, pacientul a fost transferat de la Suceava cu ambulanţa, era intubat, sedat, ventilat mecanic. Condiţiile meteo nefavorabile nu au permis transferul cu elicopterul. A fost preluat în ATI în Spitalul Sf. Spiridon, este sub îngrijirea colegilor din Clincia de Chirurgie Plastică şi Arsuri şi a colegilor din ATI. Este o stare gravă şi un prognostic rezervat pentru că este vorba despre o arsură pe suprafaţa mare, cu consecinţe foarte mari asupra stării grave a acestui pacient”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. În urma exploziei dintr-un bloc de locuinţe din cartierul sucevean Burdujeni au fost rănite patru persoane, în stare foarte gravă fiind bărbatul care a fost transferat la Iaşi. 

 

 

Comentarii