USAMV Iași deschide centru de vaccinare în căminul nou construit

marți, 02 februarie 2021, 02:50
1 MIN
 USAMV Iași deschide centru de vaccinare în căminul nou construit

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USAMV) a primit acordul din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în privinţa deschiderii unui centru de vaccinare în campusul universitar, pentru a ajuta la vaccinarea studenţilor şi a profesorilor, dar şi pentru a creşte numărul centrelor existente în Iaşi. 

Amenajarea este prevăzută pentru spaţiul din cel mai nou cămin al USAMV, unde va lucra echipa de vaccinare şi vor fi organizate spaţii pentru pregătirea momentului vaccinării, imunizarea propriu-zisă şi supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă apar reacţii adverse şi a oferi tratament suplimentar. "Este o iniţiativă a universităţii de a organiza în cadrul instituţiei un centru de imunizare, spaţiul este în curs de amenajare, DSP-ul şi-a dat acordul şi urmează ca, la sfârşitul primei săptămâni din luna februarie, acest centru să devină operativ. Va fi amenajat în campus, în spaţiul căminului A5, căminul nou, unde sunt şi cabinetele medicale, deci un cadru adecvat pentru un astfel de centru. Numărul total de medici va fi hotărât de DSP, noi ne-am oferit, ca în condiţiile în care pot ajuta ca voluntari, studenţii de la noi să facă anumite activităţi administrative în cadrul centrului", a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi.

Conducerea USAMV Iaşi mai intenţionează să achiziţioneze, din veniturile proprii teste rapide pentru studenţi. Acestea vor fi folosite obligatoriu pentru studenţii Erasmus, care vine din zone cu risc epidemic crescut, înainte de participarea la activităţile didactice sau de cazarea în campus.

Comentarii