(VIDEO) Imagini din interiorul Spitalului de la Leţcani. Plouă? Ce spune managerul

miercuri, 17 martie 2021, 17:44
2 MIN
 (VIDEO) Imagini din interiorul Spitalului de la Leţcani. Plouă? Ce spune managerul

La Spitalul Modular de la Lețcani plouă de două zile. Apa se infiltrează înauntru pe sub uși dar și pe la senzorii de amprentă.

"Am observat infiltrări ale apei la nivelul căilor de acces, din nefericire în cantități mari. De asemenea, am observat cum pătrunde apa pe la senzorii de amprentă . Am sesizat și în această problemă Ageția Euronest, proprietara spitalului și sperăm că se va rezolva", a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Spitalul de la Lețcani ar fi trebuit să se redeschidă în această săptămână, reprezentanții Ageției Euronest susțiând că problemele la sistemul electric și cel de încălzire au fost rezolvate.

Mai mult chiar, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat  că unitatea medicală va redeveni suport pentru secțiile de ATI COVID. Cu toate acestea, se pare că din nou redeschiderea va fi amânată.

"Până ce proprietarul nu va remedia problemele apărute, nu putem să admitem pentru îngrijire pacienți nici la ATI nici în celelalte saloane. Noi ne dorim să redeschidem spitalul , dar ne dorim să putem face un act medical de calitate în condiții optime", a mai adăugat Florin Roșu. Reprezentanții DSP Iași au declarat că așteaptă documentația privind remediarea problemelor semnalate la sfârșitul anului trecut de la Lețcani, după care vor urma o serie de verificări.

"Așteptăm ca Ageția Euronest să trimită documentația și apoi, împreună cu ISU vom decide dacă sunt respectate toate criteriile de redeschidere a Spitalului Modular Lețcani. Nu știu dacă au rezolvat problemele legate de alimentarea cu energia electrică, trebuie să dovedească asta. În ceea ce privește problema evacuării pacienților în caz de incediu, nu e de competența mea să mă pronunț", a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

În primă fază, dacă se va redeschide, Spitalul Modular va funcționa cu u salon de 6 paturi ATI.

Comentarii