Zece pacienți internați la Iași, suspectați a fi infectați cu tulpina Omicron

vineri, 31 decembrie 2021, 02:58
1 MIN
 Zece pacienți internați la Iași, suspectați a fi infectați cu tulpina Omicron

10 pacienţi cu suspiciune de infecţie cu tulpina Omicron la Iaşi. Pacienţii sunt din judeţele Suceava, Botoşani şi Bacău.

Iniţial, probele au fost prelucrate la Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, care este centrul regional de screening pentru întreaga zonă a Moldovei. Ulterior, acestea au fost trimise spre secvenţiere la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu susţine că probabilitatea ca pacienţii să fie infectaţi cu tulpina Omicron este foarte mare. „Este vorba despre pacienţi nevaccinaţi şi care s-au întors recent din străinătate. În momentul de faţă nu discutăm despre o transmitere comunitară, ci de o importare a tulpinii Omicron, care probabil, în următoarele două-trei luni va deveni dominantă inclusiv în România“, a declarat dr. Florin Roşu.

Astăzi la Iaşi, au fost raportate 49 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2, în creştere uşoară, dar constantă, faţă de săptămâna anterioară.

Comentarii