De 28 de ori Ford

vineri, 17 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 De 28 de ori Ford

Sportivii romani medaliati cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney au primit automobile Ford din partea firmei Romcar, reprezentant general Ford pentru Romania. Conform contractului dintre Comitetul Olimpic Roman si firma Romcar, fiecare medaliat cu aur, intr-o proba individuala, la JO de la Sydney a fost recompensat cu un autoturism Ford Mondeo, in timp ce campionii olimpici in probele pe echipe au primit cite un autoturism Ford Ka. Astfel, firma Romcar a acordat 21 de automobile Ford Ka si 7 automobile Ford Mondeo.
Inotatoarea Diana Mocanu, dubla medaliata cu aur in probele de 100 m si 200 m spate, a fost premiata cu doua autoturisme Ford Mondeo. Gimnasta Andreea Raducan a primit un autoturism Ford Ka si unul Ford Mondeo, pentru titlurile obtinute cu echipa si la individual compus. Desi Andreei Raducan i s-a retras medalia de aur la individual compus, in urma depistarii pozitive cu efedrina la un control antidoping, firma Romcar a decis sa-i ofere premiul rezervat medaliatilor cu aur in probele individuale. De asemenea, gimnasta Simona Aminar a fost recompensata cu doua autoturisme Ford, unul Ka, pentru titlul olimpic obtinut cu echipa, si unul Mondeo pentru medalia de aur de la individual compus, care i-a revenit in urma descalificarii Andreei Raducan.
Canotoarele Doina Ignat si Georgeta Damian, duble medaliate cu aur in probele de doua rame si opt plus unu, au primit, de asemenea, cite doua autoturisme Ford Ka.
Au mai primit cite un autoturism Ford Mondeo: Mihai Covaliu (sabie), Marius Urzica (gimnastica – cal cu minere) si Gabriela Szabo (atletism – 5.000 m). Cite un autoturism Ford Ka a mai revenit componentelor echipei feminine de gimnastica artistica, Maria Olaru, Loredana Boboc, Andreea Isarescu si Claudia Presecan, componentilor echipajului masculin de canoe doi, Mitica Pricop si Florin Popescu, medaliati cu aur pe distanta de 1000 m, componentelor echipei feminine de doua visle, categorie usoara, Angela Alupei si Constanta Burcica, precum si membrelor echipajului feminin de canotaj opt plus unu, Viorica Susanu, Ioana Olteanu, Veronica Cochela, Liliana Gafencu, Elisabeta Lipa, Maria Magdalena Dumitrache si Elena Georgescu.
La festivitatea organizata de firma Romcar au fost prezenti si fostul presedinte al COR, Ion Tiriac, secretarul general al forului olimpic roman, Dan Popper, seful de misiune al delegatiei Romaniei la Sydney, Alexandru Lazarescu si vicepresedintele COR, Ivan Patzaichin.

Comentarii