Rapusi in 20 de minute

marți, 28 august 2007, 23:25
3 MIN
 Rapusi in 20 de minute

Dinamo: Lobont – Blay, Nastase, Radu, Pulhac – Oprita (’59 – Chiacu), Margaritescu (’59 – Niculescu), Ropotan, Cristea – Bratu, Danciulescu (’72 – C. Munteanu) . Antrenor: Mircea Rednic.
Lazio: Ballotta – De Silvestri, Stendardo (’35 – Scaloni), Cribari, Zauri  – Mudingayi, Ledesma, Manfredini, Del Nero (’86 – Del Neri) – Rocchi, Pandev (’90^1 – Tare). Antrenor: Delio Rossi
Arbitri: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez – Juan Carlos Yuste Jimenez, Jesus Calvo Guadamuro (Spania).
Cartonase galbene: Mudingayi / Pulhac.
1-0, min. 27: patrundere in careu a lui Bratu, care a trecut in viteza de Stendardo si l-a invinge pe Ballotta de la 8 metri.
1-1, min. 47: Rocchi, din penalty, la o intrare imprudenta a lui Nastase asupra lui Del Nero.
1-2, min. 54: Pandev, dupa o combinatie cu Del Nero si Rocchi, a ajuns in fata lui Lobont si a inscris.
1-3, min. 66: pasa primita la limita ofsaidului de Rocchi, care indeplineste formalitatea.
Intreaga suflare alb-rosie de pe arena "Lia Manoliu" astepta calificarea istorica a dinamovistilor in grupele Ligii Campionilor, iar strigatele "Augh! Augh!" doreau sa strabata pista de atletism, pina la cei unsprezece "spartani" trimisi in teren de Mircea Rednic. "Puriul" nu si-a dezmintit intentiile, abordind prudent meciul, cu doi inchizatori, dar rezervind si o arma secreta, vitezistul Florin Bratu. Si "Bratone" a parut a fi  arma cistigatoare, sprintul sau aducind avantaj la pauza pe tabela de marcaj. Nici Lazio, care avea nevoie de gol, nu s-a omorit spre careul lui Lobont, iar cind a incercat, a gasit culoarele zavorite de cei doi inchizatori si de centralii Nastase si Radu, care au avansat prudent, mutind zona defensiva pina la centrul terenului. In fata unui presing nu atit nimicitor, cit agasant, lazialii n-au avut nici o ocazie in prima repriza, in timp ce Dinamo ar fi putut deschide scorul in doua rinduri, inainte de explozia lui Bratu. O cursa magnifica a lui Pulhac pe stinga, centrare cu directia Oprita si fostul stelist a fost la un pas de a deschide scorul cu capul, Interventia lui Zauri fiind salutara in min. 10. Apoi, un sut din unghi al lui Danciulescu, respins cu greutate de Ballotta. De-abia dupa gol, Lazio a inceput sa preseze poarta gazdelor, dar fundasii dinamovisti, in frunte cu un Stefan Radu imperial, l-au facut pe Lobont sa nu fie ingerul pazitor pe care il anticipam.
Din pacate, tot esafodajul construit cu migala de Rednic s-a naruit in citeva minute dupa pauza, datorita unor grave erori defensive. Mai intii, la o faza care nu anunta nimic, Nastase a agatat piciorul lui Del Nero, Rocchi a executat penaltiul cu forta, pe sub bratul lui Lobont. Apoi, Margaritescu a pierdut o minge la mijlocul terenului, Rocchi, angajat spre careu, a pasat cu calciiul spre Pandev, scapat din ochi de Blay, care n-a ratat in fata lui Lobont. In toata aceasta perioada, Dinamo n-a avut o singura ocazie (Bratu), iar Lazio s-a instalat cu autoritate la cirma jocului. Si daca Lobont a avut noroc la sutul defectuos al lui Manfredini si a respins torpila lui Mudingayi de la 30 m, n-a avut ce face cind s-a trezit din nou cu Rocchi in fata, la o noua neatentie a apararii. Si totul s-a naruit. Rednic a schimbat partitura, cu trei virfuri si un singur mijlocas defensiv, ceea ce convine de minune unei echipe italiene de virf. De fapt, antrenorul dinamovist a gindit foarte bine acest meci. Ceea ce n-a putut Rednic anticipa, a fost curba concentrarii lui Nastase, Margaritescu, Blay, Pulhac…

Comentarii