„Regele cocainei“ din Iaşi, judecat alături de servantul său cu bolid de lux

sâmbătă, 29 februarie 2020, 02:54
2 MIN
 „Regele cocainei“ din Iaşi, judecat alături de servantul său cu bolid de lux
Florin Vais (foto) a fost trimis în judecată pentru trafic internaţional de droguri. El era ajutat de un alt tânăr care tranzita drogul de lux într-o maşină Mercedes S Class
 
 
Procurorii DIICOT Iaşi au finalizat dosarul în care interlopul ieşean Florin Vais, un apropiat al liderilor clanului Cordunenilor, a fost acuzat de trafic de droguri. Vais a fost deferit justiţiei pentru trafic internaţional de droguri, alături de el mai fiind trimis în judecată şi Vasile Avram, un bărbat originar din judeţul Galaţi. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi adus cocaină la Iaşi din Italia. Dacă Vais este cer­cetat pentru mai multe tranzacţii de acest fel, lui Avram i se impută că a transportat droguri, la finele anului trecut. Se întâmpla în octombrie anul trecut, atunci când Avram a preluat o maşină de lux din Italia, marca Mercedes S Class, în care a fost ascuns un pachet cu cocaină. Furnizorul drogurilor ar fi fost un bărbat din Ardeal, pe nume Samuel Pop, care îi era dator lui Vais. După ce a intrat cu maşina în care era ascunsă cocaină în ţară, Avram a mers până la Târgu Frumos, şi mai apoi în loca­litatea Secu, de unde bolidul „echipat“ cu cocaină a fost preluat de Vais şi adus la Iaşi. Vais nu a fost prins atunci de DIICOT, ci două luni mai târziu, când a pri­mit un alt colet cu droguri, de la acelaşi Pop. Pe 7 decembrie, în localitatea nemţeană Humuleşti, într-un pachet trimis pe un şofer din Italia, Vais a preluat 50 de grame de cocaină, fiind prins, ulterior, în Iaşi, de anchetatori. 
 
„Ziarul de Iaşi“ a relatat că Vais a recunoscut într-o declaraţie la DIICOT că se ocupa cu negoţul de cocaină de mai multă vreme, el fiind şi consumator. În acea declaraţie VEZI AICI, Vais a indicat mai mulţi afacerişti, mulţi nume cunoscute, cărora, de-a lungul timpului, le-a vândut cocaină. Aseară s-a decis ca cei doi să fie cercetaţi în stare de arest preventiv.
 
Avocatul lu Vais, Constantin Curcă, ne-a declarat, ieri, referitor la trimiterea sa în judecată: „În urma primei faze procesuale, pot spune că au fost lămurite, în detaliu, multe aspecte ce păreau la începutul cercetărilor de domeniul fantasticului. Rămânem încrezători şi cu aceeaşi atitudine de respect pentru înfăptuirea actului de justiţie“. Anca Drăgoi, avocata lui Avram, nu a putut fi contactată pentru a comenta acuza­ţiile aduse prin rechizitoriu. 

Comentarii