A trăit 61 de ani într-un PLĂMÂN artificial

vineri, 11 octombrie 2013, 22:44
2 MIN
 A trăit  61 de ani într-un PLĂMÂN artificial

O femeie din SUA a trăit 61 de ani într-un tub de fier care o ajuta să "respire", după ce ea a rămas paralizată. Martha Mason a rămas stat imobilă în acest tub, denumit şi plămânul de fier, care creştea şi scădea presiunea aerului astfel încât plămânii ei să funcţioneze artificial, muşchii ei fiind prea slăbiţi ca să mai facă asta.

Martha Mason a stat în poziţie orizontală timp de 61 de ani în tubul de șapte metri lungime și cu o greutate de peste 350 de kilograme, care o acoperea până la gât.

Martha a rămas paralizată la vârsta de 11 ani, după ce s-a îmbolnăvit de poliomielită, o boală care l-a ucis pe fratele ei, Gaston, potrivit DailyMail.

După ce fratele ei a fost îngropat, ea şi-a dat seama că suferă de aceeaşi boală, dar a ascuns simptomele de părinţii ei.
 

"Ştiam că am poliomielită dar nu am vrut să spun la nimeni. Cu o zi înainte o auzisem pe mama cum îi spunea unei prietene despre plămânul de fier în care fusese Gaston. Eu ştiam că nu o sa ajung la asta pentru că aveam plămâni buni", a povestit Martha, cu ajutorul unui software de recunoaştere a vocii.

După ce simptomele ei au devenit mai serioase, doctorii au spus că Martha ar mai avea de trăit un an. Martha a trăit însă, cu ajutorului tubului uriaş, până în 2009, când a împlinit vârsta de 72 de ani.

Existau şi alte metode de ventilaţie a plămânilor, mai invazive, dar Martha a declarat că a preferat această variantă pentru că îi oferea libertatea de a sta acasă, cu cei dragi.

 

Comentarii