Avertismentul medicului Florin Roșu, managerul de la Infecțioase, după creșterea alarmantă a cazurilor de gripă: Mergeți la doctor! Nu uitați! Gripa poate ucide!

vineri, 05 ianuarie 2024, 12:24
1 MIN
 Avertismentul medicului  Florin Roșu, managerul de la Infecțioase, după creșterea alarmantă a cazurilor de gripă: Mergeți la doctor! Nu uitați! Gripa poate ucide!

Medicii constată, în această perioadă, o „creștere alarmantă” a numărului de cazuri de viroză și gripă ce prezintă insuficiență respiratorie, este avertismentul lui Florin Roșu, medic primar ATI și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. El îndeamnă persoanele care au simptome să nu amâne vizita la medic și să nu se trateze cu leacuri băbești.

„Din nefericire, constatăm o creștere alarmantă a numărului de cazuri care prezintă insuficiență respiratorie – viroze respiratorii, cea mai severă fiind gripa”, arată dr. Florin Roșu.

CITIȚI ȘI: Record istoric la Urgenţe, la Iaşi. Cauze: excesele de Revelion, valul de viroze, gripe şi pneumonii. 380 de cazuri într-o zi

Sfatul medicului: „Nu temporizăm prezența la medic, nu folosim leacuri băbești sau ce ne recomandă rudele sau prietenii și nu inițiem tratament cu antibiotic decât la recomandarea medicului specialist.”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași recomandă, de asemenea, purtarea măștii de protecție și prezentarea la medic în vederea unui consult de specialitate la cea mai mică modificară a homeostaziei organiamului – starea de bine, de normalitate.

„Nu uitați! Gripa poate ucide!”, este mesajul medicului.

Comentarii