Anchetatorii spun că, până acum, doar o sinucidere, a soţului, poate fi confirmată, cealaltă fiind doar „foarte probabilă“

Cazul Maleon. Profesorul a lipsit doar 10 minute de acasă în ziua fatidică

vineri, 05 ianuarie 2018, 03:03
4 MIN
 Cazul Maleon. Profesorul a lipsit doar 10 minute de acasă în ziua fatidică
Noi amănunte relevante ies la iveală în ancheta din cazul tragediei familiei Maleon. Anchetatorii au vizionat deja înregistrările de pe toate camerele care au vedere spre casa celor doi. Ei confirmă că, contrar unor informaţii neoficiale ce spuneau că soţul ar fi fost plecat de acasă în noaptea tragediei, Bogdan Maleon a ieşit doar pentru câteva minute, să cumpere ceva. În anchetă apar totuşi şi primele informaţii ce au legătură cu o presupusă infidelitate. Totodată, oamenii legii mai spun că, până în acest moment, doar una din sinucideri este confirmată de probe, cea de-a doua confirmare fiind încă „în lucru“.

Anchetatorii care cercetează moartea soţilor Maleon spun că aceasta pune încă probleme deosebite, chiar dacă, în bună măsură, lucrurile par a fi clare privind cauzele morţii, deşi încă nedefinitivate. Anchetatorii au vizionat până în acest moment toate camerele de supraveghere ale imobilului în care locuiau. Ca urmare, cei care cercetează cazul au eliminat cu totul ipoteza ca o persoană străină să intre în casă şi să îi ucidă.

Nu a fost plecat

De asemenea, Bogdan Maleon şi soţia nu au ieşit din casă în ziua de sâmbătă, decât el zece minute, timp în care a mers la un magazin din apropiere şi a cumpărat câteva lucruri. Astfel, este eliminată şi varianta ca soţul să-şi fi petrecut noaptea de sâmbătă în altă parte, iar soţia să se fi sinucis pe baza unor bănuieli privind infidelitatea soţului. Totuşi, unele cunoştinţe ale celor doi au declarat că aveau bănuieli, dar şi unele informaţii privind o aventură extraconjugală a soţului care i-a creat o puternică depresie femeii. La acest lucru s-a adăugat faptul că femeia nu reuşea să rămână însărcinată, dar şi faptul că a pierdut recent o sarcină, iar pe fondul alcoolului consumat în ziua de ajun, aceasta şi-ar fi pus capăt zilelor.

Pe camerele de luat vederi ale imobilului, anchetatorii au văzut că, în cursul zilei de sâmbătă, Bogdan Maleon a ieşit din casă şi a revenit câteva minute mai târziu. El nu a mai fost văzut apoi ieşind din casă până să fie găsit de apropiaţii săi, duminică la amiază. De asemenea, în casa celor doi nu a intrat nimeni nici sâmbătă şi nici duminică, până să fie găsiţi morţi, la ora 16. De asemenea, soţii Maleon nu au mai răspuns la telefon începând de duminică, în jurul prânzului, când au fost făcute primele apeluri de după tragedie.

Ce haine aveau?

Cei doi au fost găsiţi morţi, îmbrăcaţi în haine de casă: ea cu o pereche de blugi şi o flanea, iar în picioare şosete, iar el era îmbrăcat cu un trening şi papuci de casă. Telefoanele acestora erau tot în casă: al lui a fost găsit în bucătărie, iar al ei, într-o cameră. Acestea au fost ridicate de către anchetatori, la fel şi trei unităţi de calculator şi laptop, care urmează a fi expertizate. Anchetatorii bănuiesc că soţii Maleon împodobeau bradul, în seara tragediei, iar în acest timp ambii beau vin. În casă, cei care cercetează cazul au găsit de asemenea o cantitate mai mare de alcool, cel mai probabil cei doi aprovizionându-se pentru Sărbători. La un moment dat, între cei doi s-a întâmplat ceva, iar Anda Maleon ar fi urcat la mansardă şi s-ar fi spânzurat de mânerul ferestrei aflate pe scări. După o perioadă relativ scurtă de timp, Bogdan Maleon ar fi găsit-o pe soţia lui spânzurată, a coborât-o din ştreang, iar apoi şi-a adus o curea şi s-a spânzurat şi el, de acelaşi mâner al ferestrei.

Ulterior, în corpurile celor doi a fost găsită o cantitate mare de alcool: la ea 2,4 mg/l alcool pur în sânge, iar la el, 1,7 mg/l alcool pur în sânge. Cei doi nu erau cunoscuţi ca fiind obişnuiţi să comsume alcool.

Postul de la BCU: nicio propunere

În ceea ce priveşte ocuparea postului de director al Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, funcţie ocupată de profesorul Bogdan Maleon înainte de a deceda, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi nu a ajuns încă la o decizie în ceea ce priveşte propunerea unui nou director. Conducerea Universităţii va trebui să înainteze însă o astfel de propunere Ministerului Educaţiei Naţionale, dar asta se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

Andrei DÎSCĂ, Andrei MIHAI

VEDEȚI ȘI:

O sinucidere este clară în cazul Maleon – cea a profesorului. Dubii în privința morții soției

Cum ar putea fi explicată dubla sinucidere în cazul soților Maleon conform specialiștilor

Sfârșitul tragic al soților Maleon lasă multe întrebări fără răspuns și multă durere

Comentarii