anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Cuplu la „cumpărături”, în Auchan: ea cu două roţi de caşcaval sub fustă, el cu trei batoane de salam săsesc în sân

Tot mai multe furturi de mâncare şi băutură din galantarele supermarketurilor ajung pe rolul instanţelor ieşene.

GALERIE
Auchan
 • Auchan
- +

Un ieşean a încercat în două rânduri să-şi facă aprovizionarea din Auchan, fără a plăti. În ambele cazuri, a trecut de casa de marcat încărcat ca o albină, dar a fost oprit de agenţii de pază. A fost condamnat, dar asta pentru că nu a fost de acord să muncească în folosul comunităţii. Prima faptă a fost comisă în seara zilei de 8 mai. 

Un agent de pază a fost anunţat de colegii săi că un bărbat are un comportament suspect, aşa că a început să-l supravegheze. L-a văzut trecând de casa de marcat fără a plăti, aşa că l-a oprit. Alexandru Tudosă avea asupra sa un rucsac în care s-au găsit trei sticle de spirtoase, un pachet de cafea, şase batoane de ciocolată, o doză de energizant, 12 pliculeţe de nes, şase şosete, o pereche de tenişi, un epitalor, un parfum şi un aparat de ras. Valoarea totală a bunurilor se ridica la 640 lei, urmarea furtului fiind o plângere penală.

Tei săptămâni mai târziu, scenariul s-a repetat. Tudosă a intrat în Auchan cu rucsacul. A fost văzut de un angajat pe când băga în geantă mai multe sticle de băuturi alcoolice, fiind anunţată paza. Tudosă a fost reţinut imediat ce a trecut de casă. În geantă au fost găsite trei sticle de spirtoase, un pachet de pastramă şi unul de kaizer, în valoare totală de 302 lei. Tudosă nu s-a prezentat la proces, deşi a fost citat. După finalizarea cercetării penale şi începerea procesului, bărbatul a plecat din ţară, fiind judecat în lipsă. Cum tânărul de 27 de ani nu şi-a manifestat acordul cu privire la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, el a fost condamnat la o pedeapsă cu executare: 6 luni de închisoare. Procurorii au declarat apel împotriva sentinţei, procesul urmând să reînceapă în septembrie.

Aceeaşi pedeapsă, de 6 luni de închisoare, dar cu suspendare, a fost aplicată de magistraţii Judecătoriei şi altor doi hoţi. Florentina Stan ascunsese sub fustă două role de caşcaval, iar concubinul său, Gheorghiţă Gândac, dosise în geacă trei batoane de salam săsesc. Spre deosebire de Tudosă, cei doi erau mai experimentaţi, femeia fiind condamnată pentru mai multe furturi comise în Franţa, Germania, Italia, Cehia şi Spania, iar el mai fiind condamnat o dată, la Paris, tot pentru furt. Ca atare, aveau şi un coş cu o serie de produse, pe care le-au pus pe banda casei de marcat. Ghinionul lor a fost că fuseseră văzuţi pe când ascundeau în haine bunurile furate. Şi în acest caz, a fost declarat apel, dar nu de către procurori, ci de către inculpaţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.