Cuplu la „cumpărături”, în Auchan: ea cu două roţi de caşcaval sub fustă, el cu trei batoane de salam săsesc în sân

Tot mai multe furturi de mâncare şi băutură din galantarele supermarketurilor ajung pe rolul instanţelor ieşene.

luni, 07 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Cuplu la „cumpărături”, în Auchan: ea cu două roţi de caşcaval sub fustă, el cu trei batoane de salam săsesc în sân

Un ieşean a încercat în două rânduri să-şi facă aprovizionarea din Auchan, fără a plăti. În ambele cazuri, a trecut de casa de marcat încărcat ca o albină, dar a fost oprit de agenţii de pază. A fost condamnat, dar asta pentru că nu a fost de acord să muncească în folosul comunităţii. Prima faptă a fost comisă în seara zilei de 8 mai. 

Un agent de pază a fost anunţat de colegii săi că un bărbat are un comportament suspect, aşa că a început să-l supravegheze. L-a văzut trecând de casa de marcat fără a plăti, aşa că l-a oprit. Alexandru Tudosă avea asupra sa un rucsac în care s-au găsit trei sticle de spirtoase, un pachet de cafea, şase batoane de ciocolată, o doză de energizant, 12 pliculeţe de nes, şase şosete, o pereche de tenişi, un epitalor, un parfum şi un aparat de ras. Valoarea totală a bunurilor se ridica la 640 lei, urmarea furtului fiind o plângere penală.

Tei săptămâni mai târziu, scenariul s-a repetat. Tudosă a intrat în Auchan cu rucsacul. A fost văzut de un angajat pe când băga în geantă mai multe sticle de băuturi alcoolice, fiind anunţată paza. Tudosă a fost reţinut imediat ce a trecut de casă. În geantă au fost găsite trei sticle de spirtoase, un pachet de pastramă şi unul de kaizer, în valoare totală de 302 lei. Tudosă nu s-a prezentat la proces, deşi a fost citat. După finalizarea cercetării penale şi începerea procesului, bărbatul a plecat din ţară, fiind judecat în lipsă. Cum tânărul de 27 de ani nu şi-a manifestat acordul cu privire la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, el a fost condamnat la o pedeapsă cu executare: 6 luni de închisoare. Procurorii au declarat apel împotriva sentinţei, procesul urmând să reînceapă în septembrie.

Aceeaşi pedeapsă, de 6 luni de închisoare, dar cu suspendare, a fost aplicată de magistraţii Judecătoriei şi altor doi hoţi. Florentina Stan ascunsese sub fustă două role de caşcaval, iar concubinul său, Gheorghiţă Gândac, dosise în geacă trei batoane de salam săsesc. Spre deosebire de Tudosă, cei doi erau mai experimentaţi, femeia fiind condamnată pentru mai multe furturi comise în Franţa, Germania, Italia, Cehia şi Spania, iar el mai fiind condamnat o dată, la Paris, tot pentru furt. Ca atare, aveau şi un coş cu o serie de produse, pe care le-au pus pe banda casei de marcat. Ghinionul lor a fost că fuseseră văzuţi pe când ascundeau în haine bunurile furate. Şi în acest caz, a fost declarat apel, dar nu de către procurori, ci de către inculpaţi.

 

 

Comentarii