anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Drum abia modernizat, făcut praf de apa de ploaie la Schitu Duca (VIDEO/FOTO)

GALERIE
drum_surpat_schitu_duca12
 • drum_surpat_schitu_duca12
- +

Calea de acces tocmai a ieşit din perioada de garanţie de după lucrări. De remarcat că Primăria Schitu Duca tocmai a pierdut procesul în care constructorul a solicitat efectuarea plăţilor întârziate pentru acest drum, inclusiv penalităţi aproape cât un sfert din valoarea lucrării.

O porţiune dintr-un drum comunal recent modernizat a fost luată de ape la mijlocul lunii mai. Segmentul respectiv, în lungime de aproximativ 70 de metri, este acum marcat pentru că zona a devenit pericol public pentru traficul rutier. Ruperea carosabilului a determinat apariţia unor crăpături şi denivelări care depăşesc în unele locuri 20 cm.

DJ 248A, la ieşirea din Voineşti spre Ţibana, a pierdut practic o bandă

Norocul face ca traficul auto să fie scăzut în zonă. Drumul leagă două sate din comuna Schitu Duca, Pocreaca şi Slobozia, iar singura problemă a apărut la mijlocul distanţei, unde o expertiză urmează să stabilească dacă s-a produs o alunecare de teren sau dacă scurgerile de pe versanţi au „spălat” fundaţia drumului comunal 57.

DJ 248A, la ieşirea din Voineşti spre Ţibana, a pierdut practic o bandă

Primarul Grigore Corciovă ne-a spus că tocmai a trimis un memoriu Ministerului Dezvoltării în care solicită ajutor pentru consolidarea acestei porţiuni de drum. Primăria comunei s-a înscris şi pe lista cererilor de ajutor pe fondul calamităţilor, dar a cerut în total abia 200 de mii de lei, din care 52 de mii pentru repararea drumului distrus. De altfel, până la concretizarea unui sprijin pentru consolidarea porţiunii de drum, primarul are în vedere îndepărtarea stratului de asfalt şi înlocuirea lui cu piatră spartă.

DJ 248A, la ieşirea din Voineşti spre Ţibana, a pierdut practic o bandă

Comunei Schitu Duca i-au fost alocate 8,65 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 pentru modernizarea unor drumuri. Cu aceşti bani, în octombrie 2017 a fost lansat în licitaţie contractul de execuţie, care viza trei drumuri comunale, cel mai lung fiind DC 57 (8,9 km). Din cele şapte oferte depuse, cea câştigătoare a fost a firmei Conest, pentru 6,62 milioane de lei. Contractul a fost încheiat în februarie 2018, iar lucrările s-au finalizat un an mai târziu, fiind urmate de o perioadă de doi ani de garanţie. Practic, surparea drumului s-a produs la câteva luni de la ieşirea lui din garanţie.

DJ 248A, la ieşirea din Voineşti spre Ţibana, a pierdut practic o bandă

Însă Conest nu a intrat în posesia banilor decât după ce a acţionat în judecată Primăria Schitu Duca. Chiar şi după ce a primit contravaloarea lucrărilor, societatea de construcţii a solicitat plata unor penalităţi de întârziere. Curtea de Apel Iaşi i-a dat câştig de cauză în ultima zi a lunii iunie 2022, astfel că din bugetul comunei vor dispărea 1,44 milioane de lei. Pierderea este menţionată şi într-o decizie a Camerei ieşene de Conturi.

DJ 248A, la ieşirea din Voineşti spre Ţibana, a pierdut practic o bandă

În 2017, o alunecare de teren a afectat un segment de drum mult mai grav decât la Schitu Duca. DJ 248A, la ieşirea din Voineşti spre Ţibana, a pierdut practic o bandă în acest fel. Lucrările de reparaţii au durat 4 luni şi au costat 1,2 milioane de lei, dar autorităţile judeţului a cerut sprijin guvernamental separat pentru consolidarea terenului. 

Cititi si: Încep lucrările de reparaţii la drumul surpat din Voineşti. Termen de execuţie: patru luni

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.