EXCLUSIV Furt uluitor prin acoperiş, ca în 2015, la ERA. Hoţii au plecat cu casa de bani. Zeci de mii de euro cash

vineri, 11 august 2023, 01:50
2 MIN
 EXCLUSIV Furt uluitor prin acoperiş, ca în 2015, la ERA. Hoţii au plecat cu casa de bani. Zeci de mii de euro cash

Jaf spectaculos la Carrefour ERA Park, similar cu jaful de răsunet de aici din 2015, prin acoperiş. Zilele trecute, mai mulţi hoţi au dat o spargere uluitoare în complex, apoi au dispărut cu o sumă mare de bani. Poliţiştii caută hoţii pe camerele de supraveghere din zonă, dar şi urme pe şesul din spatele complexului. Anchetatorii sunt debusolaţi deoarece hoţii par că ar fi coborât ca din aer, sau dintr-un elicopter, şi apoi s-ar fi evaporat cu zeci de mii de euro. În 2015, jurnaliştii ZdI scriau în exclusivitate despre spargerea masivă de la magazinul Altex, atunci când nişte hoţi au furat zeci de telefoane mobile şi tabelete, apoi au fugit peste câmp.

 

Parcă i-a înghiţit pământul pe hoţi

 

Atacul de acum a avut loc duminică noapte, spre luni, în jurul orelor 3, după ultimele indicii. Hoţii au spart acoperişul din tablă de pe complex fix deasupra unui magazin tip “exchange”. Apoi au coborât, cu o scară sau cu ajutorul unor frânghii, şi au luat un seif cu totul. În acesta se aflau aproximativ 30.000 de euro. După care hoţii au urcat înapoi pe acoperiş şi au dispărut, la propriu, nemaifiind urme.

Anchetatorii sunt năuciţi efectiv, deoarece hoţii nu au lăsat foarte multe urme nici la locul faptei. Poliţiştii şi procurorii caută de câteva zile amprente, urme sau orice mic semn inclusiv pe şesul din apropiere, care duce spre Uricani şi Miroslava, cât şi pe drumurile lăturalnice. De asemenea, Poliţiştii analizează zi şi noapte înregistrări de pe camerele de supraveghere din zonă, pentru a da de urma hoţilor.

Autorităţile mai suspectează că hoţii au acţionat “la pont”, ştiindu-se bine faptul că în acest tip de afacere, schimb valutar, nu se lasă bani pe timpul nopţii în seif. Reprezentanţii instituţiei Poliţiei au precizat faptul că sunt făcute cercetări amănunţite. “La data de 7 august, în jurul orei 4.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un spaţiu comercial, din municipiul Iaşi, de unde ar fi sustras bani. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

Spargerea de răsunet din 2015, una similară

 

Carrefour Era este spart a doua oară în acest mod ingenios, de către hoţi. Prima oară când agenţii de pază care supraveghează complexul au fost prinşi pe picior greşit a fost în anul 2015. Magazinul Altex din Complexul ERA Shopping Park Iaşi a fost jefuit într-o noapte din luna decembrie. Atunci, hoţii au furat din magazinul de electrocasnice laptopuri şi smartphone-uri în valoare de aproximativ 500.000 de lei, fiind sustrase din magazin în jur de 80 de laptopuri şi 60 de smartphone-uri, majoritatea telefoanelor fiind de la Samsung. Despre cazul actual, vom reveni cu amănunte.

Comentarii