EXCLUSIV – Poliţist ieşean de la Operaţiuni Speciale prins furând din Selgros

miercuri, 06 aprilie 2022, 23:15
3 MIN
 EXCLUSIV – Poliţist ieşean de la Operaţiuni Speciale prins furând din Selgros

Colegii lui se feresc să vorbească despre acest subiect ruşinos. Asta cu atât mai mult cu cât este vorba despre unul dintre acei poliţişti care umblă în civil, mereu ascunşi, elita filajelor. A fost prins în mod banal, ca orice “găinar”, de către paznici, care au chemat poliţia. Omul este familist, cu copii şi nevastă acasă. I s-a deschis dosar penal.  Cei de la BOS sunt oameni de elită, ca în filmele americane. Sunt atent selecţionaţi. Păcat”, spune, dezamăgit, un şef din IPJ. Ce avea asupra lui când a fost prins? 

 

Furturile din supermarketurile din Iaşi au ajuns la un nivel extrem, dar nu atât ca numâr, cât şi ca autori. În plus, se fură orice: tampoane, bile cu detergent, file somon, de toate. Poliţiştii din Iaşi nu pot stăvili furturile din magazine din cauza numărului mare, peste 30 pe săptămână. Însă, culmea culmilor, la Iaşi a avut loc zilele trecute un furt comis chiar de către un poliţist. Şi nu orice poliţist, ci unul care lucrează la Biroul de Operaţiuni Speciale – taman cei care umblă în civil şi mereu ascunşi, elita filajelor în cele mai mari cazuri de criminalitate organizată.

Ruşinos este faptul că întreaga poliţie din Iaşi vorbeşte despre acest lucru, şi cel mai probabil va fi dat exemplu negativ pentru poliţiştii tineri intraţi recent în sistem. Poliţistul se numeşte Paul Ciprian Biţic, are aproximativ 40 de ani, doi copii acasă, şi pasionat de motociclete. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi ne-au precizat că Biţic a fost prins zilele trecute la Selgros, în timp ce intenţiona să iasă din zona produselor pe partea în care se intră. În mod normal, acesta trebuia să iasă prin zona caselor de marcat. Însă Biţic ar fi intrat în interior cu un coş de cumpărături, a pus mai multe produse în el, apoi a lăsat coşul şi a încercat să iasă pe unde a intrat.

 A fost oprit de către paznici, care l-au percheziţionat. Asupra lui au fost găsite mai multe produse, printre care şi deodorante şi/sau parfumuri scumpe. Agenţii de pază au chemat poliţia, care a deschis un dosar penal.

Un comunicat sec

“La data de 4 aprilie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Urbană Iaşi au fost sesizaţi de către angajaţii unui centru comercial din municipiul Iaşi, despre faptul că au depistat o persoană care a sustras bunuri de pe raft. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale”, ne-au precizat, sec, reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Identitatea hoţului a fost aflată de jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” din surse specifice. Aseară, reprezentanţii IPJ Iaşi au refuzat să ne răspundă dacă poliţistul de la BOS este cercetat disciplinar, însă cel mai probabil primează cercetarea penală. BOS este o subsidiară din cadrul Poliţiei Române, care se ocupă cu filaje. Toţi poliţiştii lucrează în operativ, iar biroul de la Iaşi este condus de către Direcţia de Operaţiuni Speciale cu sediul în Bucureşti.

În privinţa lui Paul Ciprian Biţic, acesta activează în cadrul acestui departament de puţin timp. El a activat mulţi ani în cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi, unde putea fi observat la stradă pe una dintre cele două motociclete existente în cadrul IPJ Iaşi. “Cei de la BOS sunt oameni de elită, ca în filmele americane. Sunt atent selecţionaţi. Păcat de instituţia la care lucrează, că omenii din BOS “ne ţin spatele”, cum spunem în jargonul nostru”, ne-a spus un şef din Poliţia ieşeană. 

Comentarii