FOTBAL – Portar de naţională, trecut prin Champions League, la Poli? A apărat contra lui Inter

marți, 30 mai 2023, 21:27
2 MIN
 FOTBAL – Portar de naţională, trecut prin Champions League, la Poli? A apărat contra lui Inter

Politehnica Iaşi a dezgheţat campania de transferări a verii. Primul pas a fost făcut prin achiziţionarea definitivă a fundaşului stânga Sorin Dănuţ Şerban. Fotbalistul născut pe 17 aprilie 2000 la Baia Mare a venit în Copou după ce şi-a reziliat contractul cu FCSB. Şerban (1,79 metri) a mai fost legitimat la Viitorul Ulmeni (2016-2017), Unirea Dej (2017-2018) şi Minaur Baia Mare (2018-2019) până a fi transferat de gruparea lui Gigi Becali. În sezonul 2019-2020, jucătorul care are 11 prezenţe la naţionalele de juniori şi tineret ale României a evoluat la Politehnica Iaşi, sub formă de împrumut, el bifând 16 apariţii în tricoul „alb-albastru”, 13 în campionat şi trei în Cupa României.

Sorin Şerban a semnat acum un contract pe doi ani cu Politehnica, în acord existând o opţiune de prelungire a colaborării cu încă un sezon.

Dacă Ştefan Ştefanovici va rămâne în Copou, probabil Poli nu va mai căuta un alt fundaş stânga, chiar dacă Enrichi Finica se va întoarce la Rapid Bucureşti, de unde a fost împrumutat, iar Denis Ciaun va fi cedat, pentru o perioadă limitată, la un alt club.

Un alt post care ar putea fi acoperit de Poli este cel de portar.

După Risto Jankov, care a făcut parte din lotul naţionalei Macedonia de Nord la ultimul turneu final al Campionatului European, Politehnica s-ar putea baza pe un alt jucător de naţională pentru apărarea buturilor. Este vorba de Dumitru Celeadnic (FOTO), care are şase prezenţe în naţionala Republicii Moldova, jucătorul fiind aproape de a se înţelege cu gruparea din Iaşi.

Născut pe 23 aprilie 1992, fotbalistul amintit, înalt de 1,95 metri, a fost în ultima perioadă al doilea portar al campioanei Basarabiei, Şerif Tiraspol, unde este legitimat de la începutul lui 2019. Celeadnic a apărat de câteva ori şi în Champions League, chiar şi în grupele competiţiei, într-un meci pe terenul lui Internazionale Milano, în 2021, şi în mai multe partide din Europa League.

Născut la Cojusna, portarul basarabean a mai fost legitimat la Dacia Buiucani, FC Speranţa Crihana Veche, Dacia Chişinău, Dinamo Auto Tiraspol şi Petrocub Hînceşti înainte de a ajunge la Şerif.

Dumitru Celeadnic mai are un frate fotbalist, Eugeniu, un mijlocaş care a evoluat şi la Foresta Suceava, iar acum joacă la Spartanii Selemet.

Dacă Celeadnic va semna cu Poli, echipa ieşeană va trebui să decidă la cine va renunţa dintre Ianoş Brînză şi Ionuţ Ailenei, Jankov având acum statutul de portar numărul 1. Brînză mai are un an contract cu Iaşi, iar Ailenei este la finalul împrumutului de la Sporting Juniorul Vaslui. 

Comentarii