anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Intimidare de tip mafiot la adresa unui senator. I-au săpat mormântul în curtea vilei

GALERIE
senatorul UNPR Ionel Agrigoroaiegroapa curte senatorVandame Constantin
 • senatorul UNPR Ionel Agrigoroaie
 • groapa curte senator
 • Vandame Constantin
- +

În premieră la Iaşi, un parlamentar local a solicitat alaltăieri protecţia SPP după ce unul dintre cei mai activi membri ai clanului Tănase l-a ameninţat cu moartea. Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaie a depus în aceeaşi zi o plângere şi la Poliţie, pentru ameninţare şi distrugere, invocând unele acte de intimidare desprinse din tehnicile mafioţilor sicilieni. Romii i-ar fi spus soţiei sale că “e păcat că trebuie să moară atât de tânără”. În curtea vilei i-a fost săpată o groapă, despre care i s-a spus că îi va fi mormânt. Cazul, de o gravitate ieşită din comun, a ajuns în atenţia serviciilor secrete şi a ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Conflictul dintre senator şi clanul Tănase are la bază o dubioasă executare silită în contul unei datorii la bancă a senatorului. Banca a scos la licitaţie doar un cat al vilei de lângă bojdeuca lui Creangă în care acesta locuieşte. La licitaţie s-a prezentat interlopul Vandam Constantin. După instalarea lui Vandam în casă, mai mulţi romi au început să terorizeze familia senatorului, dar şi vecinii. Miza finală: obţinerea întregii vile, prin intimidări.

Serviciile speciale din România sunt în alertă de două zile după ce un senator din Iaşi a fost ameninţat cu moartea de un membru al clanului interlop Tănase. Parlamentarul Ionel Agrigoroaei a formulat sâmbătă o plângere penală la Poliţie, dar şi o solicitare către ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, în care susţine că viaţa îi este pusă în pericol după ce a primit mai multe ameninţări directe că va fi ucis. Agrigoroaei este terorizat de aproximativ trei săptămâni de către un tânăr de 19 ani, pe nume Vandam Constantin, membru al familiei ţigăneşti Tănase. Tânărul a săpat zilele trecute o groapă în curtea în care locuieşte Ionel Agrigoroaei, despre care i-a spus acestuia că îi va fi mor­mânt. Situaţia a degenerat sâmbătă, atunci când, la orele dimineţii, acelaşi Vandam i-a spus soţiei senatorului că „este păcat că trebuie să moară atât de tânără“. În aceeaşi zi, pe lângă plân­gerea înaintată Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, Agrigoroaei a formulat o interpelare ministrului Gabriel Oprea, vicepremier al Româ­niei, în care solicită protecţia din partea Serviciului de Pază şi Protecţie sau din partea unei alte structuri a statului.

Cum a ajuns Vandam în casa lui Agrigoroaei

Cea mai clară dovadă a intimidării la care membrii clanului Tănase îl supun pe senatorul Ionel Agrigoroaei este groapa săpată în curtea sa, de către tânărul Vandam Constantin. Acesta din urmă este acelaşi care, în luna mai a acestui an, i-a atacat cu un topor pe reprezentanţii unui service auto, ima­ginile făcând, la vremea respectivă, în­conjorul presei naţionale. Vandam Constantin a devenit proprietar pe un cat al vilei în care locuieşte Agri­goroaei în urmă cu câteva luni. Modul de dobândire a acelui corp este cel pu­ţin curios. Din cauza unui credit neplătit către Piraeus Bank de către firma senatorului, executorii judecă­toreşti au scos la licitaţie corpul C1 al imobilul de pe stradela Scăricica nr. 2, situat la aproximativ 300 de metri de Bojdeuca lui Ion Creangă, în zona Ţicău. A fost scos la licitaţie doar acel cat întrucât doar el fusese pus gaj în momentul în care Ionel Agrigoroaei a contractat împrumutul. După fina­li­zarea procedurilor de executare, Van­dam Constantin s-a mutat în partea sa de casă, separată de un zid de restul imo­bilului, în care continuă să lo­cuiască şi Ionel Agrigoroaei şi familia sa. Bizareria acestui caz este reprezentată de modul în care un tânăr de 19 ani, care spune despre sine, pe Facebook, că a studiat la „şcoala de jmecheri“, a aflat despre această licitaţie şi a plătit 37.000 de euro pentru a intra în posesia corpului de clădire.

În urmă cu aproximativ trei săp­tămâni, între cele două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui Româ­niei, Vandam Constantin s-a mutat în partea sa de casă. Potrivit solicitărilor înaintate autorităţilor, dar şi a de­claraţiilor oferite de către Ionel Agri­goroaei, din acel moment a început o amplă acţiune de intimidare, scopul final fiind, susţine senatorul, evacuarea sa din întregul imobil. „În ultimele săptămâni am fost ameninţat cu moartea sau mi s-a spus că voi ră­mâne paralizat, de cel puţin 30 de ori. Modul în care această persoană pune problema în discuţiile pe care le are cum mine, invocând des chestiuni politice, mă fac să cred că cineva o incită să facă aceste fapte ilegale, urmărind probabil un interes“, a precizat Agrigoroaei.

Lista ameninţărilor

Ionel Agrigoroaei spune că, frec­vent, Vandam Constantin vine cu zeci de persoane de etnie romă, sau chiar cu copii, creând scandal şi deranjându-i în mod intenţionat atât pe membrii familiei sale, cât şi pe vecini. De asemenea, rudele şi prietenii senatorului ar fi fost ameninţate de mai multe ori, de cele mai multe ori spunându-li-se că vor rămâne paralizaţi. De exemplu, Van­dam Constantin i-ar fi spus parlamentarului: „Ai să vezi tu ce-ai să păţeşti. Nici n-aş vrea să fiu de faţă să-ţi văd privirea“. De asemenea, Vandam i-ar fi sugerat senatorului că groapa săpată în curtea sa este pentru el, dar şi că va face în aşa fel încât să ajungă la puşcărie, unde „va avea viaţă grea“.

Un membru al cabinetului senatorial al lui Agri­goroaei a fost de asemenea ameninţat că va rămâne paralizat, acesta refuzând o perioadă să mai vină la serviciu, de teamă. Fratelui senatorului, tânărul i-ar fi zis: „Am să te las paralizat de-ai să-ţi blestemi zilele şi ai să-ţi doreşti să mori“. Toate aceste ameninţări, precum şi fotografii cu groapa săpată în curtea vilei în care locuieşte senatorul au fost ataşate plângerii depuse sâm­bătă la Poliţie. De acest caz a fost informată, de asemenea, şi Direcţia de In­vestigare a Infracţiunilor de Crimă Or­ganizată şi Terorism şi, din informaţiile „Ziarul de Iaşi“, şi serviciile secrete.

Vandam Constantin a postat şi pe Facebook o serie de ameninţări ce par a i se adresa senatorului Ionel Agri­go­roaei. „Ori ce început are şi un sfârşit, dar pentru uni oameni sfârşitul o să fie tragiic (n.r. - greşelile aparţin autorului)“, a postat acesta. Pe aceeaşi reţea socială, Vandam a postat foto­grafii cu copilul său îngropat de bani, sau alături de ceea ce pare a fi o armă de foc. Vandam Constantin a fost cer­cetat pentru distrugere după ce, în luna mai a acestui an, a atacat cu un topor reprezentanţii unui service auto. Din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, victima de atunci ar fi renunţat la plângere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.