Mesaj pentru PSD: „Nu vă jucaţi cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

vineri, 25 ianuarie 2019, 19:10
1 MIN
 Mesaj pentru PSD: „Nu vă jucaţi cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

Andrei Caramitru, consultant economist, antreprenor și membru USR, a lansat vineri un mesaj de avertisment la adresa Guvernului Dăncilă și a PSD să nu se joace cu ordonanțele de urgență pe teme juridice, ce ar putea afecta deciziile definitive date de judecători.

„Înțeleg ca PSD vrea să dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate în trecut și să scape de condamnări date deja. Vreau să le zic clar: nu vă jucați cu focul. Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional – de ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care să anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce în pușcărie imediat pe toți? Ce ne-ar împiedica dacă există precedent?”, a scris Andrei Caramitru, vineri, într-un mesaj pe Facebook.

„Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV si ale Comisiei de la Veneția? Așa scăpăm și de voi și rezolvăm și toată legislația juridică rapid (ca nu o sa mai aibă cine sa o blocheze – veți fi toți la Rahova și Jilava). Așa că gândiți-vă bine ce faceți!”, a mai scris el.

Marți, Andrei Caramitru, fiu al actorului Ion Caramitru, a anunţat că s-a înscris în partidul Uniunea Salvaţi România (USR) şi că va lucra la o variantă de program de guvernare. (digi24.ro)

Comentarii