Mitsubishi sau Audi? Dosarul ieşeanului ucis în drum, cu colonelul Zacornea în prim plan: unde s-a împotmolit ancheta?

miercuri, 19 iulie 2023, 01:50
3 MIN
 Mitsubishi sau Audi? Dosarul ieşeanului ucis în drum, cu colonelul Zacornea în prim plan: unde s-a împotmolit ancheta?

Ancheta în cazul morţii localnicului din Holboca găsit mort pe un drum lăturalnic înaintează greu. Principalul suspect în acest caz ar fi colonelul de poliţie Vasile Zacornea, fost şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi. Acesta se află pe lista scurtă a criminaliştilor care vor avea ultimul cuvânt în acest caz.

 

S-a decis cauza morţii: accident

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Zacornea se află în fruntea listei suspecţilor, iar la acest moment poliţiştii şi procurorii adună probe şi au cerut expertize. De exemplu, zilele acestea medicii Institutului de Medicină Legală au concluzionat faptul că bărbatul găsit decedat pe 30 iunie pe marginea unui drum din Holboca ar fi fost omorât cert în urma unui accident rutier. Lista suspecţilor ar fi scurtă din două motive: cadavrul nu are multe leziuni externe, ceea ce indică faptul că nu ar fi fost lovit de mai multe maşini, ci doar de una singură, cât şi faptul că drumul respectiv este folosit de puţini şoferi. Colonelul (r) Vasile Zacornea îl folosea că să ajungă mai repede la casa pe care o deţine în zonă. Colonelul a recunoscut că a trecut în noaptea respectivă pe acolo, dar ar fi declarat anchetatorilor că nu a observat nimic. Şi asta în condiţiile în care, după cum se observă şi în filmarea jurnaliştilor Ziarul de Iaşi, drumul este neted iar autoturismul condus de către Zacornea, un Mitsubishi, are garda înaltă. În acest sens, victima cel mai probabil era căzută pe marginea sau mijlocul drumului, posibil din cauza beţiei, şi ar fi fost lovită cu partea din lateral-faţă a unui autovehicul.

 

Se aşteaptă încă un rând de rezultate

 

Anchetatorii au prelevat probe ADN de pe spoilerele Mitsubishi-ului lui Zacornea, dar şi de pe un Audi negru aparţinând unui tânăr care locuieşte în zonă, şi le-au trimis spre analiză, acestea fiind aşteptate să sosească în aceste zile. Criminaliştii au o misiune grea în acest caz: trebuie să determine cine a omorât victima, în cazul în care ar fi fost lovită de ambele două autovehicule. „La data de 30 iunie, în jurul orei 7:30, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat pe o stradă de pe raza comunei Holboca. A fost emisă ordonanţa de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situaţii de fapt”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

În cazul în care poliţiştii vor identifica şoferul vinovat, acesta are toate şansele să scape cu o pedeapsă uşoară, deoarece cazul este cercetat ca ucidere din culpă, şi nu ca omor. Asta deoarece anchetatorilor le va fi greu să demonstreze că şoferul vinovat ar fi simţit că a lovit un om şi ar fi fugit de la locul accidentului. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Șoc printre șefii din politia ieșeană: Vasile Zacornea, fost șef la Înmatriculări, ar fi omorât un om și ar fi fugit de la locul accidentului?

Comentarii