Ne lasă vremea să vedem Eclipsa de soare? Informații de la Meteo radar

luni, 24 octombrie 2022, 11:25
2 MIN
 Ne lasă vremea să vedem Eclipsa de soare? Informații de la Meteo radar

Marți, 25 octombrie, are loc cel mai mare eveniment astronomic al anului: o eclipsă parțială de Soare, ce va fi vizibilă și din România, dacă condițiile meteo ne vor permite. Ține însă vremea cu noi?

Prognoza meteo nu este deloc îmbucurătoare pentru nordul țării, unde marți, la ora eclipsei, cerul va fi acoperit de nori și va ploua în mai multe regiuni.

În centrul țării există șanse ca soarele să iasă dintre nori, în special în zona Brașovului, și ca eclipsa să poată fi temporar vizibilă, însă nu pe toată durata ei.

Și în vestul țării, deși cerul va fi în general acoperit de nori, există șanse ca soarele să iasă dintre nori, în special în partea de sud-vest.

Șansele cele mai bune de vizionare ale eclipsei sunt în sudul țării, unde cerul va fi ori senin, ori stratul de nori va fi suficient de subțire, pentru a permite observarea ei.

Prognoza meteo pentru marți, 25 octombrie, la ora 13, cu puțin timp înainte de maximul eclipsei parțiale de soare. Click aici pentru a vedea HARTA METEO INTERACTIVA

Urmăriți pe harta radar meteo interactivă exact unde vor fi nori și unde va fi cerul senin în România, în timpul eclipsei.

Aceasta va fi cea mai mare eclipsă de Soare vizibilă din țara noastră în perioada 2015-2027, potrivit astro-info.ro. Maximul eclipsei se va produce între orele 13:28 (vest) și 13:42 (est), iar magnitudinea maximă va fi cuprinsă între 0.44 (sud-vest) și 0.54 (est).

Eclipsa va începe în nord-vestul României, la ora 12:19, penumbra deplasându-se de la nord-vest spre sud-est. Începând de la ora 12:29 eclipsa va putea fi văzută și în sud-estul României. Eclipsa va dura până la 14:36 în vest și 14:55 în sud-est.

Mai mult, pe meteoradar.ro

Comentarii