Nuntă cu lăutari, în Argeș, în plină epidemie de coronavirus

joi, 19 martie 2020, 21:39
2 MIN
 Nuntă cu lăutari, în Argeș, în plină epidemie de coronavirus

În plină epidemie de coronavirus și în ciuda măsurilor stricte impuse de starea de urgență, o comunitate dintr-un sat din Argeș nu s-a dat în lături să organizeze o nuntă țigănească.
 

Le-au spart petrecerea, însă, polițiștii și jandarmii, dar oamenii nu s-au lăsat. Au luat mireasa pe sus și au plecat cu ea în Teleorman, unde e familia mirelui. În final, cei din Argeș au fost amendați.

Petrecerea a început la prânz, în satul Borlești, din Argeș. Primarul, deși trecuse ieri să afle cine s-a mai întors din străînătate, spune că nimeni nu i-a dat de înțeles că se fac pregătiri de nuntă cu lăutari.

Luigi Ionescu, primarul comunei Merișani: „I-am anunțat personal că nu au voie să se adune nici măcar la cafea, deci știau. De nuntă nu știam, am aflat la orele 11, astăzi. Nu aveau de gând să renunțe la petrecere și de obicei nu spun când au și nici nu se pârăsc”.

Când a văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere din comună și convoaiele de mașini adunate în curte la tatăl miresei, primarul a anunțat, imediat, autoritățile.

La fața locului au venit zeci de polițiști și jandarmi, care i-au împrăștiat pe nuntași. Imediat, oamenii au schimbat planul, mireasa a fost urcată într-o mașină și alaiul a plecat spre Teleorman, la mire acasă. Aici petrecerea a continuat, dar cu mai puțină lume, după cum o dovedesc filmările puse pe internet.

Gătiți de nuntă, unii au ajuns la spartul târgului.

Polițiștii i-au amendat cu 4.000 de lei pe cei care au organizat nunta.

Sursa: Știrile Pro TV

Comentarii