O revistă cu conţinut toxic a fost distribuită elevilor în faţa şcolii gimnaziale “Titu Maiorescu”

joi, 09 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 O revistă cu conţinut toxic a fost distribuită elevilor în faţa şcolii gimnaziale “Titu Maiorescu”

Câţiva elevi din Iaşi au primit o revistă cu mesaje nepotrivite, chiar instigatoare, înainte de a intra la ore. Întâmplarea a avut loc marţi, 7 noiembrie, chiar în faţa Şcolii Gimnaziale „Titu Maiorescu” din Iaşi, elevii primind de la un bărbat reviste pe tema serialului american Wednesday, dar cu numeroase afirmaţii sfidătoare şi ostentative, precum „nu cred în rai sau în iad, dar cred în răzbunare”.

Potrivit explicaţiilor părinţilor, momentul în care a fost distribuită revista a coincis cu cel în care un TikToker a împărţit pliante cu 10% reducere la concertul Iulianei Beregoi. Câteva imagini cu mesaje din interiorul revistei primite de elevi au ajuns la redacţia „Ziarul de Iaşi”.

„Pentru păcatele tale, vei arde în această noapte şi vei suferi în flăcările veşnice ale iadului”, „aurul se încearcă prin foc, iar femeia prin suferinţă”, „întunericul…vechiul meu prieten”, „ori de câte ori mi se va face greaţă la vederea unui curcubeu…mă voi gândi la tine”, „colega mea de cameră nu a putut face faţă personalităţii mele otrăvitoare” şi „un exemplu clasic de tratare a femeii drept obiect dedicat privirii masculine” sunt doar o parte din mesaje.

„Copilul meu a primit revista chiar în faţa şcolii, însă ştiu că şcoala nu are nicio responsabilitate în această problemă. Dar nu mi se pare normal să citească aşa ceva, pentru că nu îmi place atitudinea din spatele acestor mesaje, fiind destul de întunecate. Nu sunt mesaje pentru copii de vârsta aceasta”, a transmis un părinte.

„Ziarul de Iaşi” a contactat conducerea unităţii de învăţământ pentru a afla mai multe informaţii despre această întâmplare petrecută în faţa şcolii. „Am primit o informaţie despre cu totul şi cu totul altceva. O singură dirigintă mi-a arătat un mesaj de la un părinte şi nu a fost vorba despre aşa ceva. Din câte ştiu eu, ieri, un TikToker, Cristi Alex, care este rudă a Iulianei Beregoi, împărţea în faţa şcolii flyere la un concert de-al acesteia, «White Christmas». Asta se întâmpla dincolo de gardul şcolii şi înainte de a începe orele. Am înţeles că acesta solicita celor interesaţi de primirea acelor pliante să facă un selfie. Despre revistă nu mi-a spus nimeni nimic”, a explicat directoarea Şcolii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, Oana Ichim.

Având în vedere că întâmplarea a avut loc în afara perimetrului unităţii de învăţământ, dincolo de gardul şcolii, conducerea nu poate fi acuzată şi nici trasă la răspundere, conform purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ. „Puterea mea ca director nu prinde şi ceea ce se întâmplă pe stradă. Ţine şi de educaţia copiilor să primească sau să nu primească anumite lucruri, să intre sau să nu intre în vorbă cu străinii”, a precizat directoarea şcolii. 

Comentarii