Ostaficiuc și Ciuhodaru vor candida la alegeri din partea AUR. Șeful PSD Iași: “Partidul nu stă într-un om sau altul”

joi, 15 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Ostaficiuc și Ciuhodaru vor candida la alegeri din partea AUR. Șeful PSD Iași: “Partidul nu stă într-un om sau altul”

Doi lideri importanți ai PSD Iași au părăsit partidul. Informația publicată ieri de ZDI a fost confirmată: deputatul Marius Ostaficiuc și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru (ambii ex-PSD) se pregătesc să candideze la alegeri din partea AUR.

Cei doi au stat lângă șeful AUR George Simion la prezentarea de către acesta a noilor „achiziții” ale partidului la nivel național. Primul și-a dat demisia ieri din PSD, în timp ce al doilea și-a pierdut această calitate în momentul înscrierii în AUR.

CITESTE SI: Un deputat PSD, în negocieri cu AUR. Ostaficiuc: nu pot să particip la distrugerea filialei UPDATE Mesaj de adio pe Facebook

„Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt”, a fost mesajul lui Ostaficiuc pentru foștii săi colegi.

Șeful PSD Iași: „Nimeni nu este de neînlocuit”

Președintele PSD Iași Bogdan Cojocaru a confirmat că Ostaficiuc și-a dat demisia ieri, în timp ce despre Ciuhodaru a amintit faptul că „potrivit statutului PSD, orice persoană își pierde calitatea de membru în momentul în care se înscrie într-un alt partid”.

„Nimeni nu este de neînlocuit, iar o formațiune de talia PSD nu stă într-un om sau altul. Am spus încă de la începutul mandatului că sunt deschis dialogului cu toată lumea și în echipa social-democrată are loc oricine vrea să se implice pentru binele comunității”, a comentat șeful PSD Iași plecarea celor doi. El a adăugat că își dorește „o construcție unitară, cu o echipă fidelă, dedicată valorilor social-democrate”.

Ostaficiuc a fost membru PSD mai bine de două decenii, el având, de-a lungul timpului, și funcții de conducere în filială. De cealaltă parte, Tudor Ciuhodaru a schimbat frecvent partidele, fiind membru al unor organizații precum: PSD (încă din 2008, dar a demisionat după 2 ani), PPDD, UNPR, PC, iar, în 2012, a candidat la Primăria Iași din partea unei alianțe formate din UNPR, PNG și PER. După aceste „aventuri politice”, Ciuhodaru a fost „recuperat” în 2016 de PSD, partid care l-a sprijinit pentru un mandat de deputat și, ulterior (2019), de europarlamentar. Recent, PSD Iași a decis să nu-l mai sprijine pentru un al doilea mandat în Parlamentul European.

CITESTE SI: Deputatul stetoscop: Un mare traseist politic vrea sa bifeze și Bruxelles-ul

Cel mai probabil, atât Ostaficiuc, cât și Ciuhodaru vor candida din partea AUR pentru diverse funcții publice la alegerile care vor avea loc în acest an. Conform surselor ZDI, Ciuhodaru ar urma, inițial, să candideze la Primăria Iași și, apoi, la parlamentare. De cealaltă parte, Ostaficiuc are în plan, cel mai probabil, un al doilea mandat în Parlament.

Comentarii