Preoteasa încornorată a chemat pompierii să spargă ușa după care se afla amanta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scandal cât casa parohială

Preoteasa încornorată a chemat pompierii să spargă ușa după care se afla amanta

GALERIE
preotul flavian duduman (1)preotul flavian duduman (4)
  • preotul flavian duduman (1)
  • preotul flavian duduman (4)
- +

Preoteasa a sunat la pompieri ca să deschidă uşa apartamentului. Cazul a ajuns la Inspecţia Bisericească de la Mitropolie. Preotul Flavian Duduman pare să fi uitat de porunca a 7-a: „Să nu preacurveşti“. Este foarte probabil să fie oprit de la slujire. „Atâta timp cât nu e vorba de un adulter demonstrat, dacă divorţul este pronunţat din culpa ambelor părţi, teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă“, arată pr. Dumitru Boboc, inspector eparhial bisericesc.

În postul Crăciunului, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a primit o plângere şi lucrează la soluţionarea unui caz delicat care-l priveşte pe tânărul preot Flavian Duduman, paroh la Cilibiu, comuna Golăieşti. Soţia acestuia a depus joia trecută o plângere împotriva sa, care a dus la deschiderea cerce­tărilor de către Inspecţia Biseri­ceas­că, acuzându-l că a înşelat-o de mai multe ori şi că a împins-o către divorţ. Sursele „Ziarului de Iaşi“, coroborate cu mărturii din plângerea femeii, au pus cap la cap şirul evenimentelor.

Tânărul de 29 de ani este acuzat că avea o relaţie de mai mult timp cu o învăţătoare care predă la aceeaşi şcoală unde predă şi el religie, din comuna Golăieşti, despre care soţia sa nu ştia. Însă acum, de la începutul Postului Paştelui, aceasta a descoperit că femeia cu care preotul Flavian Duduman avea o relaţie stătea foarte mult la Casa Parohială, şi i-a surprins împreună acolo. Femeia i-a mai găsit încă o dată împreună, la apartamentul pe care-l deţineau amândoi, când sursele noastre explică faptul că femeia a sunat la pompieri pentru că nu putea deschide uşa apartamentului, încuiată din interior de preot.

Aceleaşi surse au descris faptul că femeia s-a plâns că ar fi fost şi bătută de către preot în parcarea unui supermarket, dar nu a depus plângere la poliţie.

Actele divorţului au fost semnate luna aceasta, însă problemele preotului încep abia de acum: preotul a fost îndepărtat din funcţia administrativă pe care o deţinea şi a început o cercetare disciplinară împotriva sa pe linie canonică, al cărei rezultat va fi cel mai probabil oprirea de la slujire şi decăderea din treaptă.

O ascensiune fulminantă

Văzut ca un tânăr foarte promiţător, Flavian Duduman a crescut în câţiva ani cât alţi preoţi nici nu visează într-o viaţă: la 29 de ani, la doi ani de zile de când şi-a dat examenul de capacitate preoţească, a primit şi propria parohie, dar şi o funcţie administrativă la Sectorul învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor. Acesta era inspector în cadrul sectorului res­pectiv şi primea deja sarcini care nu sunt oferite de regulă persoa­nelor care nu au încrederea celor din interiorul sistemului. Spre exemplu, anul acesta, în septembrie, preotul Flavian Duduman a susţinut discursul Preafericitului Daniel la deschiderea anului de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăs­tirea Neamţ, unde a fost alături de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. De altfel, acesta mai apare la diferite eve­nimente în preajma mitropolitului.

„Teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă“

Contactaţi telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, reprezentanţii Corpului de inspecţie bsiericească au confirmat existenţa unei plângeri şi au precizat că ancheta începe din această miercuri.

„Este o investi­gaţie în curs de desfăşurare, miercuri de la ora 10.00 îl avem pe părintele chemat la noi, la mitropolie, pentru o primă discuţie. Îl vom informa despre plângerea făcută de soţia sa, îi vom prezenta şi ceea ce ştim noi, abordăm şi problema divorţului, demarăm efectiv o anchetă. Atâta timp cât nu e vorba de un adulter demonstrat, dacă divorţul este pronunţat din culpa ambelor părţi, teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă, dar asta se face în urma unei analize foarte atente. Am înţeles de la doamna că au fost la un notar, dar vreau să aflu şi părerea preotului miercuri“, a declarat pr. Dumitru Boboc, inspector eparhial bisericesc de la Corpul de inspecţie bisericească al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Un preot ce a fost decăzut din treaptă pentru motive de divorţ sau recăsătorie, trebuie să dea dovadă de căinţă mulţi ani înainte să primească dreptul de a sluji din nou. Este ultimul pas înainte de caterisire şi reprezentanţii Mitropoliei au explicat că, de cele mai multe ori, se ajunge la acest pas sau la o retragere completă a preoţilor în această situaţie, fiind puţini cei care pot să se întoarcă să slujească.

Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, preotul a ascultat toate acuzaţiile aduse împotriva sa, nu a dorit să le comenteze şi a precizat că va reveni cu un apel telefonic în cursul zilei de marţi.

SURSA FOTO: Tudorel Rusu, Doxologia (doxologia.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.