anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Unde de şoc după dezvăluirile de ieri din „Ziarul de Iaşi“

Primarul porno cu minore, pe făraş. O victimă, ”aruncată în curte, ca o legumă”

GALERIE
primar butnariu
 • primar butnariu
- +

Sătenii din comuna Mogoşeşti Siret au aflat, ieri, de la televizor despre isprăvile sexuale ale primarului lor. Mulţumiţi în mare de activităţile edilitare ale primarului lor, mai ales de când le-a tras asfalt, oamenii nu au privit cu ochi buni ce au auzit pe la televiziuni, cei cu care a stat de vorbă spunând că nu cred că Damian Butnariu ar fi în stare de astfel de grozăvii. 

Şase dintre cei şapte săteni pe care i-am interogat i-au luat ieri apărarea primarului lor, doar al şaptelea rostind, mai degrabă timid, că s-ar mai fi auzit prin sat despre isprăvile sexuale ale întâigospodarului comunei. La câţiva kilometri distanţă, una dintre fetele obligate să se prostitueze acum mai bine de un deceniu, în sediul Primăriei Mogoşeşti Siret, a povestit detaliile calvarului prin care a trecut pe când avea 17 ani. Spune cum a fost dusă în primărie cu forţa, cum a fost aruncată ca o legumă, apoi, în curtea mamei sale şi cum doar vizitele la psiholog au ajutat-o să nu o ia razna. Despre primar sau cel care a vândut-o lui, nici nu vrea să mai audă. Nici la proces nu mai merge.

Ce spune una dintre victime

Diana locuieşte şi în prezent într-o localitate din zona Paşcaniului a cărei identitate nu o vom dezvălui. Ieri, am găsit-o acasă. Reticentă în primă fază în a mai povesti prin ce a trecut acum aproape 13 ani, femeia în vârstă acum de 30 de ani a rememorat în cele din urmă perioada cumplită prin care a trecut în ultimii ani de liceu, când a căzut în mrejele uneie dintre cele mai periculoase reţele de trafic de carne vie din Paşcani. La acel moment, Diana era elevă a unui liceu tehnologic din Paşcani şi, pe lângă episodul în care a fost răpită de la şcoală şi dusă de proxenetul Adrian Buduroi la Primăria Mogoşeşti Siret, unde a făcut sex cu primarul, mai aminteşte de un alt eveniment similar. Unul care nu apare în dosar, când a fost dusă cu forţa în aceeaşi primărie, condusă de acelaşi primar, însă cu alte două fete.

„Am fost luată de la discotecă de Buduroi Adrian, împreună cu alte două fete. Am fost duse la Mogoşeşti Siret, la Primărie. Acolo făcuse ziua inaugurarea sediului, iar în noaptea aia am intrat înăuntru. Am fost forţate, am fost luate în maşină şi forţate să mergem. Acolo era primarul, înăuntru, dar mai multe deta­lii...“, se opreşte femeia, refuzând să intre în detalii previzibile.

După perioada în care a fost exploatată, Diana a fost nevoită să meargă la psiholog. Acest aspect este confirmat şi de actele din dosarul în care fostul său proxenet este acuzat de trafic de minori şi condamnat în primă instanţă la 15 ani de închisoare cu executare.

„Am făcut recuperare şi mulţumesc lui Dumnezeu mi-am revenit după trauma pe care am avut-o. Acum sunt ok. Nu inten­ţionez să fac nimic mai departe. Nu vrea să îmi aduc aminte nimic. Au fost momente care au fost groaznice. Acum, nu mai vreau să îmi aduc aminte ce a fost acolo“, a spus femeia, în scurta sa intervenţie. Povestea Dianei a fost confirmată şi de mama sa, care lucrează în străinătate. „Diana avea în jur de 16-17 ani, nu avea 18 ani când s-a întâmplat. Când a ajuns acasă, a adus-o şi a aruncat-o în ogradă. Am găsit-o jos, leşinată, în curte şi am chemat salvarea, am dus-o la Iaşi. Era bătută toa­tă. Ştiu că a luat-o din Paşcani şi a dus-o la un primar“, ne-a spus femeia, telefonic.

Mesaje de susţinere ale sătenilor

Sătenii din Mogoşeşti Siret cu care am vorbit spun că primarul e „băiat de nota 10“ şi că nu prea ar crede că acesta a fost implicat în trăsnăi erotice în sediul primăriei. „Îi băiat bun. A făcut şcoli, grădiniţe, a făcut toate cele. A dat la lume. Nu am auzit nimic. Damian nu a făcut nimic, a fost cel mai bun băiat din Muncelul acesta (n.r. - Muncel este un sat din comuna Mogoşeşti Siret). De când a venit el, care au fost necăjiţi le-o tras lumină, o făcut toate celea. Cel mai bun băiat a fost Damian Butnaru“, a spus un sătean. Un altul a găsit şi argumente: „Are nevastă, are copii, are copii bine, eu îl ştiu de om bun“.

„Nici vorbă. Dar nu se auzea? Dar îs paznici acolo. E un primar extraordinar, ajutător, ajută treburile. O făcut asfalt. De mult îl necăjeşte să îl scoată, dar nu are cum, el e un om de nota 10“, a spus un alt bătrân.

Ion Păstrăv, un alt sătean, punctează şi el că totul e o răfu­ială politică, un scandal pornit de adversarii politici ai primarului din Mogoşeşti Siret, în timp ce un tânăr e mulţumit de primar dintr-un motiv foarte simplu: „De câte ori m-am dus să iau de la el o adeverinţă, a fost foarte bun, a zis gata, vino încoace, niciodată nu s-a pus problema“.

Fără a-şi declina identitatea, un singur sătean dintre cei cu care am stat de vorbă a spus că parcă ar crede acuzaţiile. „S-a mai auzit şi înainte, că a dus una în pădure. Cred că ar fi în stare. De bine, faci de toate.“ Bărbatul povesteşte că un sătean a fost supărat pe primar pentru că „i-a dus copilul în pădure să îşi bată joc de el“, fără a da mai multe detalii.

Reacţia PNL

Sute de reacţii au venit ieri şi pe pagina de Facebook a primarului din Mogoşeşti Siret. Până spre după-amiază, multe mesaje negative, dezaprobatoare, au fost postate pe pagina lui Butnariu, pentru ca, în cele din urmă, acestea să fie şterse, la fel ca şi o serie de postări mai vechi de-ale primarului. O tânără cu origini în Mogoşeşti Siret ne-a reclamat, aseară, că i-ar fi fost chiar blocat accesul la profilul de Facebook al lui Damian Butnariu. 

Dintre mesajele care au mai rămas, peste 50 până aseară, toate era încurajatoare pentru primar.

Luat la rost de şefii de la judeţ, Butnaru a recunoscut că a fost martor în dosarul penal de trafic de minori. „În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte în faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc. Sunt membru al P.N.L. de la începutul carierei mele publice şi înţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafa­ţă în acest caz“, a scris Butnariu, pe pagina sa de Facebook.

La câteva ore, într-un comunicat de presă, PNL Iaşi, a precizat că a luat act de autosuspendarea lui Butnariu, pe care a catalogat-o ca fiind un „gest firesc şi aşteptat“. „În prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean se va face o analiză a acestei situaţii, urmând a se lua o decizie conform statutului PNL“, au precizat liberalii.

Despre activitatea erotică a primarului Butnariu, citiți în textul apărut în paginile ZDI: EXCLUSIV Primarul a făcut sex cu două minore, în birou. Le-a plătit cu 100 de lei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.