Se redeschid școlile în Iași și județ. Orele pierdute astăzi se vor recupera

marți, 09 ianuarie 2024, 16:07
2 MIN
 Se redeschid școlile în Iași și județ. Orele pierdute astăzi se vor recupera

Toate școlile își vor relua activitatea miercuri, 10 ianuarie 2024, după ce au fost închise o zi din cauza condițiilor de iarnă severe. Hotărârea de închidere a unităților de învățământ pentru data de 9 ianuarie a fost luată de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), în urma unei ședințe extraordinare.

„Conform hotărârii C.J.S.U., cursurile vor fi reluate. Hotărârea era doar pentru 9 ianuarie”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, Antonina Bliorț. Orele de marți, 9 ianuarie, ar urma să fie recuperate după o planificare stabilită la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Școli închise rând pe rând

Luni, 8 ianuarie, în cinci unități școlare, printre care cele din Mironeasa, Zmeu și Drăgușeni, au fost profesori navetiști care nu au ajuns la timp la ore. În aceste cazuri, elevii au fost supravegheați de profesorii din localitatea respectivă.

Inițial, ISJ Iași a anunțat suspendarea activității a 17 unități de învățământ pentru data de 9 ianuarie. Până luni seara, numărul unităților în care consiliile de administrație au decis suspendarea cursurilor a crescut la 30. În contextul avertizării Cod Galben până în data de 9 ianuarie, ora 10, C.J.S.U. a decis închiderea tuturor școlilor până pe 10 ianuarie.

„Având în vedere condiţiile meteo severe cu care ne confruntăm, precum şi dificultăţile întâmpinate în trafic atât în Municipiul Iaṣi, cât şi în județ, am solicitat, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în această seară, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învățământ din județul Iaşi, pentru ziua de mâine, cu recuperare într-un program stabilit de consiliile de administrație. A fost adoptată această hotărăre. Revenim în ṣcoli începând de miercuri, 10 ianuarie”, a anunțat Inspectorul Școlar General, Luciana Antoci, luni seara.

Comentarii