Sorina Pintea: „Până în aprilie depunem cererea de finanţare pentru SRU Iaşi“

Acesta este de departe cel mai înaintat dintre cele trei ce vor fi construite în România, a spus ministrul.

miercuri, 20 februarie 2019, 02:50
1 MIN
 Sorina Pintea: „Până în aprilie depunem cererea de finanţare pentru SRU Iaşi“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit în cadrul vizitei de ieri de la Iaşi despre cum avansează documentaţa pentru Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi, spunând că acesta este de departe cel mai înaintat dintre cele trei ce vor fi construite în România, la Cluj, Craiova şi Iaşi. Conform acesteia, pe lângă studiul de fezabilitate care este terminat, studiul privind impactul asupra mediului este la rândul lui finalizat, urmând în perioada următoare să fie depusă cererea de finanţare. 

„Cererea urmează să fie evaluată de către Comisia Europeană, concomitent cu cererile pentru Craiova şi Cluj. Ministerul Sănătăţii a promovat un memorandum prin care cere etapizarea lucrărilor şi finanţarea lor tot etapizată pentru că procedura de evaluare la Comisia Europeană durează minimum şase luni, iar punând cap la cap şi procedurile de achiziţie, ne-am dat seama că am intra în cadrul financiar multianual următor“, a precizat Sorina Pintea.

Aceasta a explicat că, prin faptul că vor putea solicita finanţare etapizată şi că se vor încadra şi în exerciţiul financiar 2020-2027, spitalul urmând a fi gata în 2024, pot fi solicitate sume mai mari de bani. Sorina Pintea a reiterat, cum a făcut-o şi în vizita de anul trecut de la Iaşi, faptul că autorităţile locale „au colaborat exemplar” la Iaşi, „fără să ţină cont de culoarea politică“, şi a avansat luna aprilie ca termen pentru depunerea cererii de finanţare, în contextul în care, până atunci, vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate la celelalte două spitale.

Comentarii