Studenţii de la Drept simulează funcţionarea unui proces legislativ al UE

marți, 15 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Studenţii de la Drept simulează funcţionarea unui proces legislativ al UE

Asociaţa Studenţilor de la Drept din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează cea de-a treia ediţie a proiectului „Model European Union Iaşi“, care are ca scop o mai bună înţelegere şi promovare a valorilor euro­pene.

„După anul centenar, 2019 este marcat de importanţa preşedinţei României la Consiliul Uniunii Europene şi de alegerile pentru Parlamen­tul European. Echipa de organizare a MEU Iaşi 2019 şi-a propus să aducă mai aproape activităţile din instituţiile de la Bruxelles şi să destrame mitul care planează asupra acestora“, au precizat organizatorii.

Practic, între 5 şi 10 martie, va avea loc la Iaşi, într-un cadru oficial şi multicultural, o simulare a unui proces legislativ al Uniunii Europene, iar pentru ca dezbaterea să fie cât mai aproape de realitate, subiectele puse în discuţie de organizatori vor fi alese dintre priorităţile României pe perioada mandatului la preşedinţia Consiliul Uniunii Europene.

„Membri asociaţiei sunt deosebit de onoraţi de faptul că evenimentul se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene din România. De asemenea, MEU Iaşi a primit Premiul de Excelenţă din partea Institutului European din România pentru promovarea valorilor europene“, au mai specificat organizatorii.

Aceştia au precizat că înscrierile sunt deschise până pe 31 ianuarie, iar cei care doresc mai multe detalii pot să îi contacteze direct pe membrii asociaţiei.

Comentarii