Tentativă de sinucidere la o fetiţă de 11 ani, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi (UPDATE)

marți, 12 decembrie 2023, 16:43
2 MIN
 Tentativă de sinucidere la o fetiţă de 11 ani, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi (UPDATE)

O fetiţă de 11 ani a încercat să se arunce de la etajul al II-lea al clădirii Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, susţin reprezentanţii serviciului de urgenţe, care au transportat-o la Spitalul de Copii din Iaşi cu suspiciune de fractură de bazin şi traumatisme la nivelul feţei.

UPDATE: „Pacienta prezintă o contuzie toraco-abdominală și contuzie de coloană vertebrală dorsală, dureri la nivelul genunchilor, bilaterale, iar în momentul acesta se află în investigații”, a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

„În urma unui apel la 112 pentru o fetiţă căzută de la etajul al II-lea am trimis maşina de Terapie Intensivă SMURD Iaşi care a găsit fetiţa cu traumatism la nivelul bazinului, posibil o fractură de bazin, traumatism la nivelul feţei, epistaxis şi mai multe contuzii. Stabilă însă hemodinamic şi conştientă: a fost preluată s-a început tratamentul şi a fost transferată la UPU Sf. Maria unde va avea nevoie de tratament de specialitate. Este o fetiţă căzută de la Liceu, din Nicolina, de la un colegiu naţional din Iaşi, se afla la şcoală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Judetului Iasi efectueaza cercetari la fata locului pentru a determina circumstantele in care s-a produs incidentul.  „Din informațiile transmise de conducerea unității școlare știm că la finalul programului, a unui opțional pe care copilul l-a încheiat, a fost o tentativă de sinucidere. Doamna director ne-a transmis că este un copil de clasa a V-a, a fost sunat repede serviciul de ambulanță care s-a deplasat către unitatea școlară, copilul era conștient când a fost preluat. Un reprezentant ISJ este acum la liceu se vor face verificări și vom vedea contextul în care a avut loc. Cauzele nu le cunoaștem: ce poate să facă școala este să susțină copilul prin consiliere cu toate mijloacele de care dispune școala, dar și familia sa, în această perioadă”, a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Comentarii