Coleg si apropiat al sopranei aflate în comă: În spatele cortinei ei se afla o dramă cumplită

miercuri, 13 mai 2020, 01:57
2 MIN
 Coleg si apropiat al sopranei aflate în comă: În spatele cortinei ei se afla o dramă cumplită

Colegii şi apropiaţii sopranei Maria Macsim Nicoară de la ONRI sunt consternaţi la aflarea veştii despre tragedia pe care aceasta a suferit-o în casa familiei de la Aroneanu. Unii dintre ei, însă, spun că în spatele dramei se ascunde o viaţă personală mai dramatică decât cea a personajelor pe care le juca pe scenă.

„O ştiu pe Maria, nu chiar de la început, dar o ştiu foarte bine. Este un artist extrem de muncitor, care niciodată nu a lipsit pe scena Operei Iaşi, pe faţa căruia din viaţa sa prea puţin s-a văzut; nu pe scenă, ci mai mult între noi. Ştiu că în spatele cortinei ei se afla o dramă. Căsnicia nu era tocmai cea mai fericită, existau conflicte, conflicte dure, pe care însă doar prietenii apropiaţi le ştiau. Maria ştia să-şi acopere casa. Ce a fost acolo, în seara aceea, numai ea poate şti. El consuma alcool, şi ea era persoana care îl întreţinea financiar“, ne-a declarat un coleg din conducerea ONRI, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Dincolo de ancheta autorităţilor, apropiaţii suspicionează caracterul soţului Mariei Macsim Nicoară, cel al lui Codrin Constantin Nicoară. „De şapte ani s-a chinuit să-şi ia doctoratul la Universitate (UAGE – n.r.). În urmă cu trei ani a fost dat afară, ca şi carte de muncă. Doctoratul său l-a ţinut aşa şapte ani. Nu s-a înţeles cu îndrumătorului, l-a schimbat, l-a schimbat şi pe următorul… Nu ştiu ce a fost zilele astea. Ştiu că el era extrem de ataşat de mama sa, şi din păcate violent cu Maria“, ne-a spus o altă prietenă apropiată a sopranei Maria Macsim Nicoară, care de asemenea a vrut să-şi păstreze anonimatul.

Codrin Nicoră, pianist, şi absolvent al Universităţii de Arte George Enescu, a fost exmatriculat de la doctorat de la UAGE, unde însă este profesor asociat. Prietenii Mariei Macsim Nicoară s-au arătat contrariaţi de faptul că şi soacra ei a apărut ca martor în ancheta oficialităţilor. Aceştia susţin că Viorica Leica, fost medic ginecolog cunoscut în Iaşi, nu locuia cu Maria şi Codrin Nicoară.

VEDEȚI ȘI:

Soprana era desfigurată, dar soțul spune că a crezut că se simte rău de la alcool

Comentarii