Un WC public care costă 50.000 de euro, cât un apartament

joi, 30 august 2018, 15:00
1 MIN
 Un WC public care costă 50.000 de euro, cât un apartament

WC public la preţ de apartament. Asta au primit locuitorii din Constanţa, unde primăria a plătit aproximativ 3 milioane de euro pentru reabilitarea Parcului Arheologic şi peste 150.000 de euro pentru construirea a trei WC-uri publice, de 18 mp fiecare, relateazăinfo-sud-est.ro.

Practic, un metru pătrat de toaletă publică a ajuns să coste, în Constanţa, 2.880 euro/mp, aproape de două ori mai mult decât pretul pe mp în cazul apartamentelor din centrul oraşului. Fiecare toaletă publică a costat 50.000 de euro, însă niciuna dintre ele nu este încă funcţională. Potrivit publicaţiei constănţene, closetele publice nu sunt deschise deoarece „nu s-a găsit încă nimeni care să le păzească”.

„Dacă aveţi nevoie la baie, mergeţi la cârciuma din parc. E o înţelegere între primărie şi patronul de acolo, să lase oamenii să intre până când sunt gata astea”, le-a spus jurnaliştilor un paznic al parcului. Primăria Constanţa promite că toaletele vor fi funcţionale de la 1 septembrie, când se vor angaja paznici care să vegheze la siguranţa construcţiilor de 150.000 de euro.

SURSA: digi24.ro

Comentarii