UPDATE: Andrei Cristea – noul antrenor al Politehnicii Iași

duminică, 31 ianuarie 2021, 21:50
2 MIN
 UPDATE: Andrei Cristea – noul antrenor al Politehnicii Iași

Politehnica Iaşi a rezolvat aseară problema băncii tehnice, clubul ieşean anunţând instalarea lui Andrei Cristea ca antrenor. Cristea, care are licenţa A, la fel ca Daniel Pancu, va lucra, cu excepţia preparatorului fizic Daniel Castro, cu stafful pe care l-a avut predecesorul său: Mugur Cornăţeanu, care are licenţa PRO, Benone Dohot şi Cezar Honceriu. Cum toţi antrenorii amintiţi, cu excepţia lui Honceriu, sunt în carantină, fiind bolnavi de COVID-19, Adrian Kerezsy va sta pe bancă şi mâine, contra CSU Craiova.

Numirea lui Cristea a fost o surpriză pentru multă lume şi a fost rodul mai multor zile de negocieri, tensiuni. Dar şi de lupte interne, purtate între preşedintele executiv Ciprian Paraschiv şi Adrian Ambrosie, “supervizaţi” de primarul Iaşului, Mihai Chirica. Deşi s-a discutat despre debarcarea preşedintelui, primarul a mers pe mâna lui Paraschiv, susţinut de mai multe facţiuni ale galeriei ieşene, Ultras, Youth Ultras, Băieţii Veseli, Anturaj Tânăr, Peluza Nord. Acestea au scris pe facebook că “unii dintre ageamiii osificaţi în scaunele de conducere ale Politehnicii, politruci care căpuşează bugetul clubului tăind de ani de zile frunze la câini, organizează o tentativă de demitere din club a lui Ciprian Paraschiv” şi au afişat, la stadion, un banner pe care scria “Paraschiv nu pleacă!”.

Sprijinit de Chirica, preşedintele nu a luat în calcul ideile lansate dinspre alte direcţii, Flavius Stoican, Adrian Mihalcea, Erik Lincar sau Laurenţiu Roşu, şi a mers pe două ipoteze: antrenor cu experienţă, variantele fiind Eugen Neagoe, Cristiano Bergodi şi Mihai Teja, sau antrenor tânăr, singura pistă fiind Cristea, deşi au fost primite fel de fel de oferte. Cum primii trei au refuzat oferta Iaşului, alegerea căpitanului de echipă a venit de la sine. “Andrei, un simbol al Iaşului, a fost atâta timp antrenorul din teren al echipei. Tinerii de valoare, cu suflet, merită o şansă. Am mare încredere că Andrei poate avea succes pe modelul lansat de Mircea Lucescu sau Jürgen Klopp” a comentat Paraschiv.

Cristea s-a arătat optimist. “Sunt conştient de responsabilitatea primită. Ştiu că mulţi pun pe tapet lipsa mea de experienţă. Îi asigur că dacă nu mă simţeam pregătit, nu acceptam această provocare, care m-a luat prin surprindere. Nu voi mai juca decât pe finaluri de meci, dacă va fi nevoie, mă voi concentra pe latura de antrenor.Eu sunt optimist că Politehnica nu va retrograda!”, a spus proaspătul tehnician.

 

 

Comentarii