VIDEO: A fost lansată „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei“ (UPDATE)

luni, 14 ianuarie 2019, 13:05
2 MIN

„Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei“, structură civică regională menită să identifice motivele pentru care Moldova este blocată în subdezvoltare şi să propună spre dezbatere publică soluţii concrete de revigorare economică şi socială, este lansată oficial acum.

LIVE VIDEO: YouTube

UPDATE

Este prezent la manifestare un singur parlamentar, Iulian Bulai, deputat USR de Neamț.

UPDATE

"Încercăm să devenim o platformă a tuturor oamenilor competenți care pot să contribuie la rezolvarea aspirațiilor și proiectelor Moldovei", i-a răspuns Dan Radu lui Ciprian Bostan.

Acesta întrebase dacă Asociația se va transforma în partid, caz în care alți politicieni înrolati deja în alte formațiuni nu s-ar putea implica în demersurile Mișcării Moldovei.

"Nici nu se pune în discuție secesiunea" – a fost respinsă categoric această posibilitate indicată de un participant din sală.

Membrii fondatori ai MDM au răspuns și altor întrebări din sală, precum cea privind "rezistența" Moldovei prin PIB-ul propriu. Răspunsul a fost "da", motivat de faptul că balanța plăților către bugetul de stat este deficitar pentru regiune: mai puțini bani vin înapoi decât sunt trimiși la București.

UPDATE

Au fost prezentate principalele idei din manifestul asociației, precum și o situație grafică ce arată nivelul sărăciei, al șomajului, al migrației din Moldova.

UPDATE

Singurii politicieni prezenți în sală sunt consilierul local liberal Ciprian Bostan și consilierul județean PNL Silviu Apostol.

UPDATE

În sala "Al.I. Cuza" a Hotelului Unirea sunt aproximativ o sută de persoane și o prezență numeroasă din partea mass-media. Vorbitorii au pledat în favoarea descentralizarii României, în așa fel incat proiectele de dezvoltare ale fiecărei regiuni să nu mai depindă exclusiv de administrația de la București.

UPDATE

Membrii fondatori – printre care președintele de onoare, prof. Al. Călinescu, Dorin Dobrincu, Dan Radu, George Țurcănașu, Mihai Chiper, Ionel Apostol, Cătălin Urtoi, nume care s-au făcut cunoscute în ultimul timp mai ales pentru implicarea în mișcarea civică pro-autostradă – s-au prezentat pe rând, exprimându-și crezul în obiectivele propuse de Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și în îndeplinirea acestora.

VEDEȚI ȘI:

Aţi auzit de „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei“? Azi aceasta se lansează la Iaşi

Comentarii