(VIDEO&FOTO): Cum (nu prea) funcționează toaleta publică de 30.000 de euro

luni, 30 aprilie 2018, 08:20
2 MIN

La un an de la montare, toaleta automată de 30.000 de euro din Tătărași, de pe esplanada Oancea, nu funcționează din cauza lipsei de dezinfectant. Pe afișajul electronic scrie în cinci limbi diferite „Defect” și „ Eroare. Lipsă dezinfectant”.

Unii ieșeni consideră că WC-urile acestea automate nu reprezentau o necesitate, banii putând fi folosiți pentru cumpărarea mai multor toalete publice obișnuite sau putând fi investiți în altceva. Totuși, oamenii sunt de părere că toaletele de lux ar trebui verificate periodic, deoarece nu este prima dată când se blochează:

„A meritat investiția, WC-ul este inteligent, dar păcat că nu funcționează deoarece zona aceasta este destul de aglomerată. Nu cred că oamenii l-au stricat așa ușor. Pur și simplu nimeni nu verifică aceste toalete, iar la cea mai mică problemă dau eroare”, a declarat un ieșean.

În Iași mai sunt alte patru toalete de lux funcționale, unele fiind vandalizate prin graffiti. Acestea sunt amplasate în parcul din Podu Roș, pe esplanada Piața Voievozilor, pe espalanada Nicolina și în Parcul Expoziției. Sunt prevăzute cu senzori privind înfundarea, uscarea mâinilor, distribuirea automată a hârtiei și săpunului lichid, automat de încălzire electrică pe timp de iarnă, iluminat cu LED, oglindă și afişaj electronic şi un sistem acustic cu instrucțiuni vocale în mai multe limbi. Tariful de folosire este de 1 leu.

(Romelia Nechita)

Comentarii