A fost demarată o amplă acţiune de reciclare a hârtiei

Iniţiativa aparţine unor tineri de la Colegiile Naţional, „E. Racoviţă”, „G. Ibrăileanu”, „Gh. Asachi”, „I.C. Ştefănescu” şi de la Liceele Economic de Turism, „D. Cantemir” sau „M. Costin”.

miercuri, 03 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 A fost demarată o amplă acţiune de reciclare a hârtiei

Liceenii ieşeni sunt îndemnaţi să participle la o amplă acţiune de reciclare a hârtiei, ce va avea loc în perioada 5-7 aprilie.

Iniţiativa organizării unui astfel de eveniment ecologic le aparţine tinerilor de la „Brave Art”, care coordonează împreună o afacere socială cu finanţare din partea Consiliului Britanic. Tineri de la Colegiile Naţional, „E. Racoviţă”, „G. Ibrăileanu”, „Gh. Asachi”, „I.C. Ştefănescu” şi de la Liceele Economic de Turism, „D. Cantemir” sau „M. Costin” vor aduce maculatura de acasă în punctele de colectare din incinta instituţiilor. Ei vor face acest gest, gândindu-se la numărul copacilor care au fost tăiaţi pentru toate caietele şi cărţile pe care le-au folosit din clasa I şi până în prezent. Tinerii din alte licee şi colegii care vor să se alăture acestui demers pot lăsa maculatura de care nu mai au nevoie în centre speciale de colectare, ce vor fi amenajate în Piaţa Unirii, la Palas Mall, Iulius Mall sau în incinta Carrefour ERA. „Fiecare tonă de hârtie reciclată poate salva 20 de copaci, 1.700 litri de combustibil şi 32.000 litri de apă. Noi ne propunem sa strângem peste 30 de tone de hârtie, ceea ce înseamnă că putem salva 600 de copaci şi 960.000 litri de apă. Dintre toate ţările europene, România reciclează numai 1% din întreg volumul de deşeuri pe care le produce, restul fiind aruncat la depozitele de deşeuri. La polul opus se află Belgia, care reciclează 94%!”, arată organizatorii acţiunii. Liceele care vor strânge cea mai mare cantitate de maculatură vor fi recompensate cu trofee. Reciclând hârtia de care nu mai au nevoie şi valorificând talentul artistic al unora dintre ei, tinerii de la „Brave Art” au dezvoltat propria afacere. Carneţelele din hârtie reciclată cu coperte pictate au fost puse deja în vânzare, la Palas Mall, Iulius Mall şi Carrefour ERA cu 10 lei (format A6), 17 lei (format A5) şi 27 lei (format A4). Modele pot fi vizualizate şi pe pagina de facebook creată pentru promovarea proiectului. Sumele adunate din vânzarea carneţelelor vor fi direcţionate către programul Youthbank, susţinând astfel iniţiativele altor liceeni ieşeni.

 

Comentarii