Adolescent căzut din tren: tânărul a vrut să urce din mers

sâmbătă, 01 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Adolescent căzut din tren: tânărul a vrut să urce din mers

Un adolescent în vârstă de 17 ani dintr-un sat din judeţul Iaşi a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce a făcut imprudenţa de a încerca să se urce într-un tren în timp ce acesta se afla în mişcare. Băiatul s-a dezechilibrat şi a căzut într-o adâncitură, de la o înălţime de aproximativ trei metri, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie, deoarece acesta suferise un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei şi un traumatism de coloană vertebrală. 

După ce a fost investigat în unitatea medicală, a fost redirecţionat către Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii, pentru supraveghere şi terapie. „A fost internat la noi deoarece avea contuzii multiple, nu necesită intervenţie chirurgicală, dar supravegherea medicală este absolut necesară după o astfel de traumă. În general, sunt rare accidentele feroviare în cazul copiilor şi adolescenţilor, dar pot fi şi foarte grave“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

Un alt caz recent care a ajuns în atenţia medicilor pediatri a fost cel al unui copil în vârstă de doi ani care, în luna aprilie a acestui an, a fost la un pas să fie strivit de tren. Acesta se juca cu un câine pe lângă calea ferată, atunci când un tren a trecut pe lângă el, iar suflul puternic efectiv l-a aruncat la câţiva metri distanţă, suferind un traumatism cranio-cerebral forte, cu o plagă scalpată pe jumătate de craniu.

 


  

Comentarii