De Business

Punem punctul pe știi

AFIR prelungeşte sesiunea de primire a proiectelor pentru procesarea produselor agricole

vineri, 30 decembrie 2016, 02:51
2 MIN
 AFIR prelungeşte sesiunea de primire a proiectelor pentru procesarea produselor agricole

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru procesarea produselor agricole a fost prelungită, anunţă Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Până pe data de 31 ianuarie 2017, ora 16, vor putea fi depuse proiectele de investiţii prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole“, afe­rentă submăsurii 4.2 „Sprijin pentru inv­estiţii în procesarea/marketingul produselor agricole“. Schema de ajutor face parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016 este de 37,5 milioane de euro, iar valoarea maximă a sprijinului ce va fi acordat prin intermediul Schemei GBER aferentă sM 4.2 este de până la 2,5 milioane de proiect, pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat, informează AFIR în comunicat. „De asemenea, menţionăm că pragul de calitate lunar pentru pe­rioada de depunere 1-31 ianuarie este de 15 puncte. Până în acest moment, AFIR a primit 50 de solicitări de fi­nanţare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 31,7 mili­oane de euro. Disponibilul rămas pentru depunere în limita plafonului de 200% din alocarea bugetară (respectiv 75 milioane de euro) este în valoare de aproximativ 43,3 milioane de euro“, se specifică în document.

Obiectivul general ale Schemei de ajutor de stat GBER 4.2 vizează îmbunătăţirea ni­velului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competiti­vităţii celor care realizează investiţii în sectoarele economice, eligibile, men­ţionate în Anexa 4 la „Ghidul Solici­tantului“. Toţi cei interesaţi să depună proiecte pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole pot consulta, pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info

Comentarii