Axinia s-a întors în fruntea CFR Călători Iaşi. A câştigat procesul

vineri, 13 decembrie 2013, 18:30
2 MIN
 Axinia s-a întors în fruntea CFR Călători Iaşi. A câştigat procesul

Constantin Axinia a câştigat procesul, dar îşi dă seama că orice e posibil. „Acum, mă aştept să schimbe organigrama societăţii ca să mă demită din nou, căci sentinţa este definitivă şi irevocabilă”, spune democrat-liberalul.

Un democrat-liberal a devenit director al sucursalei ieşene a CFR Călători. Constantin Axinia a câştigat procesul pe care îl intentase societăţii naţionale CFR Călători după demiterea sa anul trecut. „Am fost schimbat din funcţie după 7 ani de conducere în CFR. Am contestat decizia directorului general, mai ales că abia mă confirmase pe funcţie, cu o lună înainte să mă demită. Am câştigat procesul, s-a făcut recurs, am câştigat şi la Curtea de Apel. Acum, mă aştept să schimbe organigrama societăţii ca să mă demită din nou, căci sentinţa este definitivă şi irevocabilă”, a spus Axinia. Şeful de până acum al CFR Călători Iaşi, consilierul judeţean PNL Iordan Vintilă, va ocupa funcţia de consilier al directorului general al companiei. „Ce să zic? Omul a câştigat procesul, să-i fie de bine. Mie îmi pare rău că nu mai pot să continui ce am început. Nu cred că CFR va merge mai bine cu Axinia”, a spus Vintilă.

Abia întors în funcţie, Axinia şi-a stabilit deja planurile de viitor. Acesta a precizat că intenţionează să reintroducă „Trenul zăpezii”, pe ruta Iaşi-Vatra Dornei şi să adapteze mersul trenurilor în funcţie de fluxul navetiştilor. Totodată, Axinia a anunţat demararea unei campanii de depistare a călătorilor frauduloşi, împreună cu Poliţia Feroviară. „Am în vedere şi, în măsura posibilităţilor, creşterea gradului de confort al călătorilor. Nu în ultimul rând, trebuie lucrat la compunerea trenurilor. Sunt situaţii în care la două vagoane se pune o locomotivă de nu ştiu câţi megawaţi. E un consum de energie inutil şi trebuie să lucrăm la eficientizare”, a precizat Axinia.

Comentarii