Burleanu rămâne cel puţin până în toamnă

miercuri, 30 iulie 2014, 01:44
2 MIN
 Burleanu rămâne cel puţin până în toamnă

Cererea AJF Giurgiu privind suspendarea efectelor deciziilor AG din 5 martie a fost respinsă

 
Judecătoria Sectorului 2 a respins cererea AJF Giurgiu privind suspendarea efectelor hotărârilor Adunării Generale a FRF din 5 martie, când Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte, susţinând necompetenţa instanţelor judecătoreşti. Judecătoria Sectorului 2 a respins acţiunea deschisă de AJF Giurgiu ca inadmisibilă. Adrian Raţiu, avocatul Asociaţiei Judeţeane de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), a declarat, ieri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că declinarea competenţei instanţei este aberantă, deoarece acţiunea este o problemă de legalitate în raport cu legea română şi nu cu legile sportive.
"Noi judecăm o problemă de legalitate în raport cu legea română – preşedintele FRF nu a fost ales în conformitate cu legile româneşti. şi pentru asta am fost la judecător, care trebuie să-mi spună dacă legile din România se aplică sau nu şi judecătorul mă trimite la plimbare zicându-mi «nu domnule, du-te dumneata la tribunalul sportiv, ia un elveţian, plăteşte-l ca sa-ţi zică dacă se aplică legea română». Cam asta e vrea să zică judecătorul nostru de azi", a declarat Raţiu. Avocatul asociaţiei judeţene susţine că decizia instanţei încalcă articolul 20 din Constituţie, care spune că judecătorul nu poate refuza să facă dreptate, şi a precizat că va face apel. De partea cealaltă FRF a precizat că instanţa nu a dispus transferul litigiului la TAS, "ci ncheierea sa prin respingerea ca inadmisibilă a cererii AJF Giurgiu".
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a contestat validitatea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, câştigate de Răzvan Burleanu, solicitând la Judecătoria Sectorului 2 suspendarea, dar şi anularea hotărârilor Adunării Generale din 5 martie. AJF Giurgiu a deschis acţiune de suspendare a efector hotărârilor Adunării Generale de alegeri a FRF până la judecarea dosarului privind anularea AG din 5 martie, al cărui prim termen la Judecătoria Sectorului 2 a fost stabilit la 10 septembrie. Motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care, conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare, nu aveau drept de vot.

 

 

Comentarii