Când ai doar dublu

luni, 18 iulie 2016, 01:43
2 MIN
 Când ai doar dublu

 România a pierdut cu 1-4 întâlnirea de Cupa Davis contra Spaniei, singura victorie fiind obţinută de cuplul Mergea / Tecău. Din cauza indisponibilităţii  lui Copil, Florin Mergea a trebuit să joace simplu în ultima zi

 
Aşa cum era de aşteptat, echipa masculină de tenis a României a pierdut întâlnirea cu Spania, din turul II al zonei Euro-Africane 1 a Cupei Davis. Condusă cu 0-2, după ce Marius Copil (166 WTA) s-a înclinat greu, în cinci seturi (6-7, 7-4, 4-6, 6-3, 3-6) în faţa lui Feliciano Lopez (20), iar Adrian Ungur (185) a pierdut clar în faţa primului jucător iberic, Roberto Bautista (15) echipa de dublu a României a amânat deznodământul pentru ultima zi, dar era evident că pentru Florin Mergea şi Horia Tecău a fost mai important să verifice potenţialul echipei pentru Jocurile Olimpice. La aceasta, tricolorii au fost “ajutaţi” şi de Conchita Martinez, căpitanul nejucător al Spaniei, care – în dorinţa de a tranşa disputa cât mai repede, a aruncat în luptă cel mai bun cuplul posibil, Feliciano Lopez / Marc Lopez, deşi iniţial era anunţat Pablo Carreño în locul lui Feliciano prezent şi la simplu. A ieşit în ziua a doua a întâlnirii de la Cluj o posibilă confruntare pentru medalii olimpice, în care Mergea şi Tecău s-au impus în două ore şi 48 de minute, cu 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3 în faţa câştigătorilor de la Roland Garros. Cei doi vor concura împreună şi în turneul de săptămâna viitoare de la Washington, dotat cu premii totale de 1.877.705 $.
În ultima zi, echipa României a rămas şi fără Marius Copil, care nu a putut juca din cauza unor dureri abdominale. Cum în lot nu mai erau decât cei doi jucători de dublu, Florin Mergea a fost ales să joace partida de simplu cu Roberto Bautista, deşi nu mai jucase simplu de trei ani. Bautista a câştigat cu 6-4, 6-3, 6-2 într-o oră şi 44 de minute şi se poate spune că în faţa celui de-al 15-lea jucător al lumii, Florin nu s-a făcut de râs.În ultimul joc al zilei, fără importanţă, spaniolul Pablo Carreño l-a învins cu 6-3, 7-6, pe Adrian Ungur, după 74 de minute. În concluzie, Spania a câştigat întâlnirea cu 4-1 şi va merge în septembrie la barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce România va evolua în continuare în Grupa I a Zonei Euro-africane.
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii