Concert caritabil susţinut de concurenţi de la Vocea României, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

vineri, 10 mai 2013, 01:50
3 MIN
 Concert caritabil susţinut de concurenţi de la Vocea României, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

Spectacolul „Vocile dau Viaţă” ajunge la Iaşi, pe 30 mai. Scopul evenimentului este de a veni în sprijinul unei tinere de 25 de ani diagnosticată cu Limfom Hodgkin (cancer limfatic în stadiul IV, cu mestastaze osoase). Pe scenă vor urca Julie Mayaya, câştigătoarea sezonului trecut al emisiunii difuzate de Pro TV, Cezar Dometi, Ciprian Teodorescu, Vlad Simon, Laura Gherescu şi Camelia Sterea.

Şase foşti concurenţi de la „Vocea României” vor urca în data de 30 mai pe aceeaşi scenă, la Casa de Cultură a Studenţilor, animaţi de o cauză nobilă. Julie Mayaya, câştigătoarea sezonului trecut al emisiunii difuzate de Pro TV, Cezar Dometi, Ciprian Teodorescu, Vlad Simon, Laura Gherescu şi Camelia Sterea, participanţi la acelaşi show, vor susţine şi la Iaşi un concert cu scopul de a veni în sprijinul unei tinere de 25 de ani diagnosticată cu Limfom Hodgkin (cancer limfatic în stadiul IV, cu mestastaze osoase). Tânăra, de loc din Sibiu, este iubita lui Vlad Simon. „Vrea, ca noi toţi, să se bucure de razele calde ale soarelui. Şi, mai presus de toate, vrea şi să-şi trăiască dragostea cu Vlad Simon. Este o poveste ce a început chiar în ajunul Naşterii Domnului, iar de atunci cei doi sunt nedespărţiţi. Cumplita veste, despre boala Dianei, l-a lovit pe Vlad ca un fulger şi, în acel moment, s-a hotărât să facă până şi imposibilul pentru ca iubita lui să trăiască… aşa a luat naştere campania «Vocile dau Viaţă», din iubire, solidaritate şi o prietenie strâns legată de lanţurile unei suferinţe”, arată organizatorii campaniei. Deocamdată, aceştia nu au oferit detalii referitoare la preţul biletelor şi la data punerii acestora în vânzare. Ieşenii care vor însă să-i întrindă o mână de ajutor Dianei Stanciu pot face donaţii între-unul din conturile deschise pe numele ei, la Banca Transilvania:

RO23BTRL 0330 1201 H763 01XX (lei)/ RO95BTRL 0330 4201 H763 01XX (euro). De asemenea, pot dona 2 euro prin SMS la numărul 8826. „Din puţin, putem face împreună, mult. Mai ales că, este o luptă contracronometru, calculată în cea mai urâtă unitate de măsură, banii… Este un apel disperat la viaţă, la sufletul fiecărui român cu inimă. Să o ajutăm pe Diana să simtă fluturi în stomac atunci când iubitul ei îi dedică, de pe scenă, o melodie”, îndeamnă organizatorii campaniei „Vocile dau Viaţă”. Până la sfârşitul lunii aprilie, zeci de artişti din ţară se alăturaseră campaniei, iar din donaţii se strânseseră în contul Dianei Stanciu 70.000 lei. „Suntem recunoscători oamenilor, lui Dumnezeu şi frumuseţii sufletului omenesc, în care credem cu toată tăria. Suntem la 30%, nu ne oprim până la 100% şi ne rugăm continuu”, mărturiseau organizatorii campaniei pe pagina facebook de promovare a acesteia. Diana a descoperit că suferă de cancer al ganglionilor limfatici la vârsta de 20 de ani. De atunci, a urmat numeroase şedinţe de chimioterapie, a făcut un autotransplant de celule stem şi un transplant de celule stem de la donator neînrudit, la o clinică din Barcelona, din păcate boala fiind în continuare agresivă. Medici din Elveţia şi Spania, dar şi din România i-au sugerat Dianei şi familiei acesteia că singura şansă de supravieţuire rămasă este un tratament cu un medicament acreditat pe piaţa din SUA în urmă cu 1 an. „Se numeşte Bren­tuxi­mab, costă 180.000 de euro şi Dumnezeu ne-a aju­tat să îl găsim în Bulgaria”, a po­vestit Vlad pentru un cotidian local. În cadrul aceleiaşi campanii, „vocile României” şi prieteni ale acestora, precum trupa Renegades, au mai concertat la Mediaş, iar pe 21 mai îi vor încânta şi sensibiliza pe sibieni.

Comentarii