Concert pentru a ajuta un copil de 6 ani cu hipoacuzie

marți, 07 mai 2013, 01:50
3 MIN
 Concert pentru a ajuta un copil de 6 ani cu hipoacuzie

Banii ce se vor strânge din bilete sunt pentru micuţul Robert. El are nevoie de două proteze auditive care costă 14.000 de lei.

Ieşenii mărinimioşi pot veni în sprijinul unui băieţel de 6 ani care suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală, participând la evenimentul caritabil „Un sunet în tăcere”. Acesta va avea loc pe 23 mai, de la ora 19, în Aula Magna a Universităţii de Agronomie, fiind organizat de către o echipă formată din 23 de masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. Cei care vor participa vor avea prilejul să asculte opere cunoscute ale dinastiei de compozitori Strauss, interpretate de Orchestra de Cameră a Universităţii de Arte „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Michael Beck. Programul serii va fi completat cu un număr de balet, oferit de trupa „Attitude” (foto), de la Colegiul de Artă „O. Băncilă”, şi cu un moment de teatru de animaţie, susţinut de Roxana Konyar. Biletele pot fi achiziţionate cu 30 lei, 40 lei şi 50 lei din Iulius Mall (zona Librăriei Cărtureşti) şi din incinta corpului B al Universităţii „Al.I. Cuza”.
Banii care se vor strânge din vânzarea acestora vor fi investiţi pentru achiziţionarea a două proteze auditive digitale, de care are nevoie un băieţel de 6 ani din Scânteia. „Hipoacuzia este un handicap invizibil. În cazul lui Robert, ea s-a dezvoltat încet şi nedureros. Copilul trăieşte într-o familie în care părinţii se aşteaptau ca el să audă normal. Vestea bună este că Robert suferă de o hipoacuzie medie şi poate beneficia de ajutorul aparatelor auditive pentru a îmbunătăţi capacitatea de comunicare. Recomandarea medicilor este ca Robert să poarte proteză auditivă digitală bilaterală. Această proteză este necesară pentru ca Robert să poată auzi corect vorbirea, respectiv cuvintele ca, la rândul lui, să poată vorbi corect. De asemenea, are nevoie să facă terapie logopedică pentru recuperarea limbajului”, arată membrii echipei „EnjoyLife”, iniţiatorii evenimentului caritabil.

Casa de Asigurări de Sănătate decontează numai 930 lei

Costurile celor două proteze ajung la 14.100 lei, sumă imposibil de acoperit din veniturile părinţilor lui Robert. Tatăl lucrează cu ziua, iar mama este asistent personal pentru cel mai mic dintre cei 5 fraţi, diagnosticat cu sindrom Down. „Costurile unei proteze auditive automate Bolero, cu 20 de canale, de care Robert are nevoie, sunt de 7.900 lei, la care se adaugă o olivă în valoare de 78 lei. Casa de Asigurări de Sănătate decontează o suma fixă pentru fiecare proteză auditivă egală cu 930 lei, preţul protezării unei urechi ajungând la 7.048 lei. Din păcate, Robert are probleme cu ambele urechi, ceea ce înseamnă că preţul total se va dubla, devenind 14.096 lei. De asemenea, el trebuie să facă şedinte de logopedie, timp de doi ani, de două ori pe săptămână, iar fiecare şedinţă costă 60 lei”, a explicat Corina Cara, lider al echipei „EnjoyLife”. Din banii pe care vor reuşi să-i adune în urma evenimentului, masteranzii doresc, de asemenea, să deconteze costurile cu şedinţele de logopedie pentru o perioadă de 6 luni, care ajung la 3.400 lei.
 

Comentarii