Concurs naţional de Rezistenţa Materialelor la Politehnică

vineri, 12 mai 2017, 13:45
1 MIN
 Concurs naţional de Rezistenţa Materialelor la Politehnică

Facultăţile de Mecanică şi de Construcţii şi Instalaţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) sunt gazdele fazei naţionale a Concursului Profesional Studenţesc de Rezistenţa Materialelor „C.C. Teodorescu“. 

Astfel, ieri şi astăzi, pe 11 şi 12 mai, peste 60 de studenţi şi peste 20 de cadre didactice din 17 oraşe din ţară, care studiază la universităţi cu profil tehnic, au participat la activităţile de la TUIAŞI. Evenimentul se află deja la cea de-a 35-a ediţie, aceasta fiind cea de-a III-a ediţie care se desfăşoară la Iaşi, prima având loc în anul 1969, la Timişoara.

Ediţia de anul acesta de la Iaşi este organizată de către colectivul de Rezistenţa materialelor de la Facultatea de Mecanică şi cel de Rezistenţa materialelor de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii. „Concursul este probabil cel mai longeviv din ţară, s-a desfăşurat anual fără întrerupere, iar în fiecare an s-a organizat prin rotaţie, la Iaşi fiind organizat şi în anul 1995 şi în 2007. Faptul că anul acesta se organizează la Iaşi ne ajută să realizăm că facem parte dintr-un centru universitar mare, iar universitatea noastră este una care poate organiza un asemenea concurs“, a precizat prof. univ. dr. ing. Viorel Goanţă, cadru didactic al TUIAŞI şi unul dintre coordonatorii proiectului.  Competiţia se desfăşoară pe trei domenii, Mecanic, Nemecanic şi Construcţii, pentru fiecare existând mai multe teme.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii