Construirea unui bloc în centrul Iaşului, contestată de vecinii de la case

sâmbătă, 25 martie 2017, 02:50
1 MIN
 Construirea unui bloc în centrul Iaşului, contestată de vecinii de la case

Proiectul de construire a unui bloc în zona centrală avansează în faza de avizare la nivelul Primăriei, dar vecinii contestă iniţiativa. Este vorba despre un imobil pe care vrea să-l ridice firma Milibuz SRL Bacău, pe stradela Armeană. 

Dezvoltatorul are la dispoziţie o suprafaţă de peste 700 mp şi vrea să ridice un bloc de locuinţe cu trei etaje, cu un procent de ocupare a terenului de 50%. Investitorul a început demersurile de implementare a proiectului de mai bine de un an, iar ieri Serviciul de urbanism a publicat un raport de informare şi consultare a publicului. După acest pas, documentaţia va intra în dezbaterea Consiliului Local, dar aprobarea proiectului va fi mai mult o formalitate.

„Vecinii au transmis sesizări în care ne prezintă dezacordul pentru propunerea de construire a unui imobil de locuinţe în imediata vecinătate a locuinţelor lor – trafic suplimentar, acces îngreunat, limitarea însoririi învecinate, executarea săpăturilor pentru demisol va afecta rezistenţa locuinţelor alăturate. Beneficiarul a răspuns acestor aspecte semnalate, răspuns care a fost transmis şi semnatarilor petiţiilor“, au precizat inspectorii în urbanism ai municipalităţii. Proiectul a făcut obiectul dezbaterilor în Comisia de urbanism a Primăriei de mai multe ori, iar, în noiembrie 2016, documentaţia a primit aviz favorabil. În acelaşi timp, Consiliul Judeţean a emis avizul unic săptămâna trecută, iar proiectul va fi înaintat spre aprobare în CL. Planul urbanistic zonal prevede şi amenajarea a 16 locuri de parcare. 

Comentarii